joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATENoile decizii împotriva nevaccinaților: neconstituționale, imposibil de aplicat, deschid posibilitatea abuzului. Când...

Noile decizii împotriva nevaccinaților: neconstituționale, imposibil de aplicat, deschid posibilitatea abuzului. Când Guvernul dă hotărâri cum vrea nu mai este stat de drept

Noile măsuri luate de Guvern împotriva persoanelor care au ales să nu se vaccineze, aproape 70% din populația României, stârnesc numeroase probleme, din toate punctele de vedere.

Astfel, prima și cea mai gravă problemă este neconstituționalitatea OUG 68/2021. Fostul președintele al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, o spune fără ocolișuri: „Drepturile si libertățile fundamentale nu pot fi afectate decât prin lege. Scrie asta în Constituție, o spune și CEDO. În Constituție scrie clar: Guvernul prin hotărâre pune în aplicare legile. Nu poți sări calul când vrei. Nu pot da o hotărâre de guvern cum vor ei. Ba pot, dar atunci nu mai este stat de drept”.

El afirmă pentru Hotnews că aceste măsuri „sunt în afara Constituției. Nu au lege deasupra”.  În afara statului de drept este dictatura.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O altă problemă cu aceste măsuri, certificatul de vaccinare (verde), este că nu se pot aplica. Operatorii de restaurante spun că nu pot verifica dacă 20 de persoane au intrat cu același certificat verde.

Dragoș Petrescu, reprezentant al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), spune că nu are dreptul să verifice dacă numele de pe certificat coicide cu cel din buletin și nici dacă certificatul a mai fost folosit de altcineva.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Aspectul legat de monitorizare este relativ simplu, pentru că persoanele care până acum primeau clienţii pot în câteva secunde să identifice că cel din faţa sa are certificat verde. Nu este obligaţia noastră să legitimăm acea persoană, că noi nu suntem poliţişti şi nici n-avem dreptul să facem aceste verificări, este cumva şi răspunderea celor care îţi arată acel certificat”, a spus Petrescu.

Ion Biriș, liderul HORA, spune că operatorii de restaurante nu se pot erija în gardieni publici.

„Noi nu ne vom erija în gardieni, până la urmă meseria noastră este să le dăm să mănânce unor oameni. Din păcate pe acest subiect se iau foarte multe măsuri pompieristic, de dragul de a se lua şi de a arăta că ei fac ceva, dar care după aceea nouă, celor care trebuie să le transpunem în practică, ne fac viaţa un calvar. De ce 50% la interior, dacă tot intri cu certificatul verde? De ce nu 70%? De ce nu 83%? Sunt măsuri luate total arbitrar şi fără nicio logică”, a apreciat Ion Biriş, conform ProTV.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Statul ar face foarte bine să-şi facă un pic de ordine. Noi nu avem cum să verificăm certificatul ‘verde’, pe lângă faptul că nu avem oamenii disponibili, nu avem competenţele necesare. Ce pot eu să fac? Nu mai punem la socoteală că acel certificat verde poate fi arătat de oricine. Practic, dacă mie îmi intră 20 de clienţi la mine pe terasă cu acelaşi telefon cu acelaşi certificat verde, eu nu am ce să fac, îi las, pentru că nu am dreptul să-i legitimez. Deci este foarte ambiguă toată această chestie”, a afirmat Ion Biriş, în timpul Conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii.

Pe de altă parte, administratorii care nu verifică dacă clienții au certificate verzi riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei. De asemenea, clienții care sunt găsiți în localuri și nu pot prezenta certificatul riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

O altă problemă, foarte gravă, a fost sesizată de avocatul Toni Neacșu. În forma adoptată de Senat, politicieni PNL au introdus un amendament care, spune el, deschide larg calea către dictatură. Astfel, conform acestui amendament, s-ar putea ca exercitarea tuturor drepturilor constituționale ale cetățeanului să depindă de certificatul verde.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. despre DISCRIMINARE nu vorbeste nimeni ? despre HOLOCAUST ? ESTE EXACT CE AU FACUT NAZISTII CU 3 ANI INAINTE DE A INCEPE SA BAGE EVREII IN LAGARE! TREZITI-VA ! GERMANIA SI FRANTA DEJA PREGATESC “TABERE” PENTRU PERSOANELE CARE “REFUZA” “IGIENA”. EVREII TOT PE CRITERII “SANITARE” AU FOST INCHISI SPRE EXTERMINARE. SE FOLOSESTE TERMENUL DE “IGIENA PUBLICA” TOT MAI DES, DACA ATI OBSERVAT. CEI CE REFUZAM OTRAVA SATANEI VOM FI CONSIDERATI NE-IGIENICI SI VOM FI EXTERMINATI?

    • da, chiar asa se va-ntampla…istoria este ciclica, se repeta, iar cine nu invata din trecut nu va avea viitor…ceea ce se intampla acum este un fel de perioada anilor `30 din Germania, dar sub o alta forma, sub o alta deviza, si nu se intampla doar intr-o tara ci la nivel mondial…si atunci Hitler si nazistii au ajuns la putere avand sustinerea maselor care erau orbite de propaganda desantata privind superioritatea rasei ariene, necesitatea `spatiului vital`, crearea celui de-al 3-lea Reich, stim bine ca alte natiuni erau considerate Untermenschen (oameni inferiori)…tinta a fost indicata clar: evreii in principal, restul popoarelor ne-ariene in secundar… acum doar s-au schimbat propaganada si tintele. media isterizata si bine spaguita urla de dimineata pana seara ca mor oamenii pe capete, cad asa din picioare precum spicele pe camp din cauza covrigului ucigas, un asa-zis virus care nu a fost niciodata izolat in niciun laborator, iar vinovatii sunt cei care inca au mintea limpede, cei catre inca gandesc cu propriul creier, care vad minciuna uriasa si nu pun botul cum se zice la propaganda lor abjecta care pe fond urmareste doar controlul oamenilor, nicidecum sanatatea lor, adica nevaccinatii…alti actori, aceeasi scena…si sunt convins ca epilogul va fi ca si atunci, totul se va incheia intr-o balta de sange, e doar o chestiune de timp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE