sâmbătă, decembrie 9, 2023
OPINIINoi suntem Arthur

Noi suntem Arthur

Uciderea lui Arthur, cel mai mare urs carpatin românesc are o semnificație mult mai mare decât pare. Pe lângă faptul că este o crimă împotriva naturii, această barbarie este o parabolă perfectă pentru felul în care s-au petrecut lucrurile în țara noastră, în ultimii 30 de ani.

Ursul Arthur sunt toate industriile, băncile și mințile românești furate de străini. Ca și Arthur, unele erau unice în Europa, erau grase și frumoase. Dar le stăteau lor în cale.

Ca și în cazul lui Arthur, în cele mai multe cazuri, străinii s-au folosit de un șiretlic: sub pretextul rezolvării unor probleme – doar și prințul a venit să scape țăranii de ursoaica violentă, nu? – au venit și-au ucis tot ce era mai bun și mai ales, era concurență pentru produsele lor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini” de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca și acum, și-atunci, statul și noi – să recunoaștem – ne-am dat acordul pentru a fi „salvați”, deși parcă în sinea noastră simțeam că nu miroase a bine. Dar am trecut pentru instinct pentru că nu-i așa, nu voiam să se zică despre noi că suntem „nostalgici ceaușiști”, dar mai ales din cauza gigantului nostru complex de inferioritate pe care-l avem față de străini.

În 30 de ani, acest complex de inferioritate a fost hrănit cu generozitate de o mass-medie criminală, fără scrupule, iresponsabilă. Capii media, în frunte cu Adrian Sârbu, au scos în față numai urâtori de neam, numai frustrați, premiind cele mai creative idei de a denigra tot ce este românesc. Asta este mass-media care a inventat sărbători nesărbătorite de nimeni, care a făcut eroi din infractori și care a redus la tăcere vocile care avertizau asupra demolării structurii de rezistență a economiei și a statului român.

Cine e prințul austriac? Prințul este simbolul „investitorilor” care promiteau să rezolve problemele economice ale țării, sunt inspectorii de la FMI care ne spuneau că singura soluție pentru companiile de stat este „privatizarea”. Am scris între ghilimele pentru în realitate privatizarea a însemnat trecerea unui activ din mâinile unei companii a statului român, în mâinile unei companii ale altor state.

Omorârea lui Arthur este semnificativă și din alt punct de vedere: lipsa de reacție a celebrelor ONG-uri ale „societății civile”. Pentru că făptașul este străin, o reacție ar fi/este interpretată ca fiind naționalistă, patriotică și așa ceva nu se poate. Ia să-l fi omorât pe Moș Martin vreun românaș…să vedeți ce iureș era. Ce reacții, ce durere, ce jale, ce acuzații de corupție. Ce lecții ne țineau despre străinii civilizatori care „n-ar fi făcut niciodată așa ceva”. Da, la ei. Dar prin tăcerea noastră s-au asigurat că o pot face aici și în alte părți.

Dar diferența dintre noi și un urs este că noi avem darul Învierii. Și după ce am văzut și ascultat în ultimii ani, culminând cu cântecul celor de la La Familia, am nădejde că poporul românesc se trezește din somnul cel de moarte.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

22 COMENTARII

 1. „gigantului nostru complex de inferioritate pe care-l avem față de străini.”

  Apartine in intregime celor proveniti din mediul rural, in special flotantilor lui Ceausescu, autorii legendelor timpe ale vestului luminos, cu civilizati si avansati, o grupa care domina societatea romanesca, din toate punctele de vedere, dupa 1945. Ei conduc tara, de zeci de ani, cu minunatele rezultate care sint cit se poate de vizibile. Nimic n-a scapat care sa nu fi fost distrus, batjocorit sau terfelit. Diferentele fata de anii 50 sint f mici si tin doar de citeva detalii. Sint dominati de aceleasi frustrari si dorinta de razbunare, nu au caracter, educatie, demnitate, morala, identitate si empatie. Datorita nesigurantei, data de lipsa inteligentei, se vind oricarui strain, ca asa, la adapostul unuia puternic, sa se poata impune in fata localnicilor, fara teama de-a putea fi atacat vreodata. Pentru mentinerea privilegiilor astfel obtinute este in stare de orice, nu cunoaste granite din nici un punct de vedere, fapt vizibil in istoria ultimilor decenii. Din anii 70 acestia domina Bucurestiul in totalitate. Orice intreprindere si institutie insemna o gasca taraneasca alcatuita in baza intereselor materiale comune. Lipsa identitatii duce la acest fenomen larg raspindit, care este si baza dezbinarii. De ceva vreme tara este condusa de gastile transilvanene, care au ras si ce mai ramasese, chiar si echipele de fotbal bucurestene, doar ca sa-si care la cluj titluri fara numar. Ce experienta sau cunostinte pot detine aceste exemplare se observa din situatia tarii care arata dupa chipul si asemanarea lor.
  Si ca sa nu se spuna ca nu ofer nici macar o dovada:
  https://www.activenews.ro/stiri-social/Avram-Fitiu-In-ultimii-2000-de-ani-Europa-nu-a-mai-cunoscut-un-popor-care-sa-si-vanda-o-treime-din-pamant-pe-timp-de-pace-precum-romanii-155318
  Cred ca nu este nevoie sa mai scriu ceva despre traficul de fiinte umane si alte nenorociri. Romanii au fost o f mica minoritate din care au mai ramas citeva urme care vor fi sterse in curind. Romania este, de-o buna bucata de timp, o simpla fictiune geostrategica.

 2. Frumos articol, ce m-a transportat in timp ….tata, odihneasca-se in pace , ne canta adesea in zilele de sarbatoare cand familia se reunea in jurul traditionalei mese de Craciun , de Sf.Pasti de zile onomastice si nu numai . Ne canta romante , si mereu le impletea atat de frumos cu cantece patriotice interzise de comunisti si, dintre toate imi amintesc cu atata drag unul care suna cam asa ; Aveam o tara sfanta si mandra AVEAM …si iarasi vom avea !!! dusmanul care astazi rade va tremura privind la EA !!! Emotionant articol ce l-ati scris cu sufletul trist insa nu resemnat, ma determina sa cred ca tata avea perfecta dreptate. Hristos a inviat ! Sigur ca si neamul nostru romanesc va reânvia !

 3. Multă M… PREȘULUI, bozgorimii, “prințului”, guvernului, autorităților și organelor române!
  Parul, toporul, coasa și furca mai pot pune lucrurile pe făgașul normal!

 4. V-ați pus vreodată intrebarea de unde au austriecii atâția bani să cumpere atâtea active și să de-a și șpagă în România?

 5. Buna seara, as vrea sa traduc articolul in engleza onainte de a-l condivide prietenilor mei..cu linkul original pentru pastrarea sursei. Multumesc!

 6. Excelent, inclusiv observațiile din articol. Aș adăuga, in lumina celor întâmplate la sectorul 1, sau in SUA, că alegerile nu mai prea reflectă, de ceva vreme, voința alegătorilor. E greu să îi acuzi – cu gura plină, cum se practică astăzi- pe români că “au ce au votat”, “au guvernanții pe care îi merită”,sau “așa popor, așa conducători”, când e deja dovedit că cei “aleși” au fost culeși, după ce au fost cultivați cu grijă.

 7. Industriile si resursele nu au fost furate de straini ci instrainate de romani pe bani multi si spagi mari. Pe urs tot romanii l au dat la impuscat contra unor spagi. In tara asta de dobitoci nu mai reinvie nimeni decat prin repopulare. Si nu ai cum sa furi o minte. Mintile romanesti au plecat de scarba cand li s a luat de astfel de aberatii.

  • Au fost înstrăinate pe lege, așa cum pe lege a primit permis si austriacul. Ca nu s-a respectat legea este alta discuție. Nu-mi aduc aminte să fi câștigat cineva alegerile cu un program de vânzare a activelor tarii. Dimpotrivă. ceea ce înseamnă ca nu romanii au înstrăinat, ci unii romani. Si nu au făcut-o pe față, ci pe ascuns. Cine i-a mituit pe românii vânzători este la fel de vinovat ca și cei care au primit. ulterior, corupătorii au finanțat presă care să-i scoată vinovați doar pe cei care au luat banii si salvatori pe cei care i-au dat.

 8. Nu stiu nimic despre autor dar cuvinte mai adevarate decat in acest text nu am mai citit de multa vreme. Adevarat dar trist pentru ca nu ne vom trezi niciodata! Nu vom reinvia niciodata.

 9. “gigantului nostru complex de inferioritate pe care-l avem față de străini.”… asta-i frate, asta e pacostea de care trebuie sa ne vindecam ca neam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE