ACTUALITATENimic nou pe frontul de vest

Nimic nou pe frontul de vest

O JUSTIȚIE ÎMPĂNATĂ CU PROCURORI „ACTIVIȘTI” NU OFERĂ MULTE OPȚUNI: DOSARUL ASASINĂRII AFACERISTULUI IOAN CRIȘAN DE LA ARAD SE ÎNDREAPTĂ SPRE „AUTOR NECUNOSCUT”.

Între 2014 și martie 2021, din 175 de asasinate înregistrate în Serbia, au fost rezolvate doar 18 cazuri: publicația KRIK observă că trinitrotoluenul– un material dual utilizat și în minerit și care, presupus, a fost folosit și la bombardarea mașinii arădeanului Ioan Crișan, a fost semnalat frecvent în ducerea la îndeplinire a acestor atacuri. Serbia are aceeași problemă ca și România: granițele volatile. În plus, faptul că nu este țară membră a UE îi crează un dezavantaj față de România, prin disconfortul informațional care rezultă de aici: aceasta cu atât mai mult cu cât unii dintre suspecții-autori ai atacurilor au fost identificați ulterior ca fugari în spațiul pan-european, cu spațiul Schengen și țări precum Olanda sau Germania semnalate ca destinații „favorite”. Ori, potrivit unor rapoarte americane (raportul congresmanului de Texas Michael McCaul, 2018) citat de Cristoiublog.ro, cooperarea pe informații în interiorul blocului european este defectuoasă de mai mulți ani. Diferența este că Serbia a ieșit dintr-un lung război iugoslav care a creat incidental o generație de specialiști în bombe, în timp ce România s-a pricopsit- prin tolerarea fenomenului la Ministerul de Justiție, cu o generație de procurori „activiști” care, cel puțin în spațiul public, au arătat o experiență mai mare în semnarea de proteste decât în investigarea unor explozii.

Cazul omului de afaceri Ioan Crișan

Continuarea articolului, aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...