marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATENicolae Ciucă, singurul candidat la şefia PNL, după ce a primit o...

Nicolae Ciucă, singurul candidat la şefia PNL, după ce a primit o derogare de vechime din partea partidului la fel cum, în trecut, au primit Klaus Iohannis și Florin Cîțu

Premierul Nicolae Ciucă și-a depus candidatura la șefia PNL și a anunțat că dorește ca Partidul Liberal să ajungă să fie cel mai votat partid, în prezent fiind pe pantă descendentă.

„Am decis să îmi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuție pe care am avut-o cu colegii și în urma unei analize pe care am făcut-o asupra situației politice. PNL este la guvernare și are obligația să guverneze pentru siguranța românilor și să asigure faptul că putem depăși cu bine situația actuală. Una din condițiile care asigură guvernarea e ca în partid să existe o stare de armonie. O altă condiție ca să avem o coaliție funcțională e calea dialogului. De când am intrat în PNL am putut observa capacitatea PNL de a se mobiliza în toate colțurile țării. Acum nu e vorba de o persoană, ci de toată echipa PNL care trebuie să fie conștientă că de activitatea fiecăruia dintre noi depinde scorul partidului. PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari și poate ajunge primul partid pe țară“, a declarat Nicolae Ciucă.

El a făcut acest anunț, care era de așteptat, de altfel, într-o declarație de presă la sediul partidului, plecând fără să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În urmă cu o zi premierul Nicolae Ciucă a primit derogare de vechime din partea Biroului Executiv al PNL pentru a putea candida la funcția de președinte PNL. Conform statutului, orice candidat la funcția de președinte PNL trebuie să îndeplinească condiţia de a avea 5 ani de vechime în partid. Aceeași derogare a primit-o și Florin Cîțu în urmă cu șase luni când a candidat pentru fotoliul de președinte PNL, dar și Klaus Iohannis, în 2014.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În urmă cu patru zile, Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al PNL la solicitarea a 40 de lideri de organizații în frunte cu prim-vicepreședinții PNL. Lui Cîțu i s-a reproșat proasta gestionare a partidului dar și opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.

Consiliul Național al PNL a convocat un congres extraordinar pe data de 10 aprilie, data la care Nicolae Ciucă urmează să fie validat șef al PNL de notat fiind că nu are niciun contracandidat. Ciucă va fi secondat de Lucian Bode care va candida pe postul de secretar general al PNL, conform Revista22.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate