vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEDupă război, mulți viteji se arată. Nicolae Ciucă spune că PNL nu...

După război, mulți viteji se arată. Nicolae Ciucă spune că PNL nu e de acord cu limitarea plăților cash, măsura pe care chiar Guvernul din care face parte a adoptat-o

Nicolae Ciucă, președintele PNL, spune că nu este de acord cu toate măsurile luate de Guvernul Ciolacu din care face parte. Printre acestea se numără și cea de limitare a plăților cash.

În opinia liderului liberalilor, această măsură nu va putea combate evaziunea fiscală.

„Eu nu susțin măsura cash, ca să fie clar. Dar realitatea este ca trebuie să și găsim măsuri care să combată evaziunea fiscală. Sigur, eu vă spun clar că nu cred că soluția este această măsură cash. Și vom vedea ce se va întâmpla cu ea. Trebuie să analizăm foarte bine măsura, pentru că nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt considerați toți evazioniști, mai ales cei care abia agonisesc un bănuț”, a declarat Nicolae Ciucă, la ședința PNL.

În ceea ce privește lăcomia băncilor și majorarea comisioanelor de către acestea, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe Facebook.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!” a comentat Marcel Ciolacu.

Acesta a mai adăugat, după ce a adoptat măsura de limitare a plăților cash, că vrea să protejeze românii de cei care vor să facă profit (n.r. băncile).

„Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash. Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!”, a mai transmis Ciolacu.

Reamintim și că METRO este primul mare retailer din România care s-a conformat măsurii de limitare a plăților cash. Anterior, Kaufland a interzis plata cash la restaurantele sale.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Cum adică „După război mulți viteji se arată”?
    S-a terminat războiul? S-a anulat decizia cu cash-ul?
    Nu ne interesează să păstrăm drepturile de a folosi cash-ul ca și până acum? Sau doar vrem să ne punem o insignă în piept că noi am deschis gura primii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE