duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATENicolae Ciucă a spus la Chișinău că „este oportună o analiză a...

Nicolae Ciucă a spus la Chișinău că „este oportună o analiză a situației Mitropoliei Basarabiei“, cerând un „dialog real“. Premierul României a fost decorat de ÎPS Părinte Petru cu Ordinul bisericesc Bine credinciosul Voievod “Ștefan cel Mare și Sfânt”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că „este oportună o analiză a situației Mitropoliei Basarabiei“.

„Contăm pe sprijinul dumneavoastră, al Guvernului Republicii Moldova, pentru aspecte punctuale de interes pentru noi, în privința cărora am dori să vedem progres. Aș numi, spre exemplu, solicitarea noastră, adresată și în perioadele guvernărilor anterioare, în vederea identificării unor soluții pentru unele probleme cu care se confruntă Mitropolia Basarabiei“, a spus prim-ministrul la începutul ședinței comune a Guvernelor român și moldovean.

El a vorbit, în acest context, despre nevoia unui „dialog real“.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cred că este oportună o analiză a situației Mitropoliei Basarabiei și deschiderea unui dialog real între autoritățile Republicii Moldova și Mitropolia Basarabiei, care – sunt convins – vor reverbera pozitiv la nivelul societăților noastre“, a mai afirmat Ciucă, conform Agerpres.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ulterior ședinței comune de Guvern, premierul României a purtat, într-o atmosferă călduroasă, convorbiri cu membrii Sinodului Mitropolitan: Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Preasfințitul Părinte Episcop Antonie, Episcop de Bălți și Preasfințitul Părinte Episcop Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud.

În cadrul discuțiilor Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU a ținut să sublinieze că Mitropolia Basarabiei este singura instituție națională din perioada interbelică de aur reactivată la răsărit de Prut și, în calitatea sa de păstrătoare și promotoare a identității spirituale românești, reprezintă un factor integrator al spațiului cultural și spiritual comun al României și Republicii Moldova, asigurând unitatea trans-politică a lumii românești.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a arătat preocupat de situația structurii locale a Patriarhiei Române și a subliniat faptul că Guvernul României va continua să sprijine activ Mitropolia Basarabiei care păstorește, în prezent, peste un milion de români basarabeni care și-au redobândit cetățenia română.

În semn de prețuire și recunoștință pentru susținerea acordată Mitropolie Basarabiei de către Guvernul României, ÎPS Părinte Mitropolit și Exarh PETRU i-a acordat domnului prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă Ordinul bisericesc Bine credinciosul Voievod „Ștefan cel Mare și Sfânt“, gradul I și i-a oferit în dar o icoană a Sfântului Ierarh Dionisie Erhan al Cetății Albe – Ismail. Ca gest de răspuns, domnul prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă i-a oferit Mitropolitului Basarabiei un medalion cu efigia Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

La întâlnire a participat de asemenea Excelența Sa, Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și plenipotențiar al României la Chișinău, potrivit Mitropolia Basarabiei.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate