sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATENeurochirurgul Vlad Ciurea: Acest lockdown trebuie făcut mai relaxat, pentru ca oamenii...

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Acest lockdown trebuie făcut mai relaxat, pentru ca oamenii să rămână oameni. Este nevoie de mișcare și de gândire optimistă

Un lockdown general precum în primăvară trebuie evitat, deoarece efectele psihologice sunt dăunătoare, a avertizat, luni, la un post TV, neurochirurgul Vlad Ciurea.

Prof.univ.dr.Ciurea a explicat, la Digi24, că măsurile de prevenție sanitară, precum purtarea măștii sau spălarea mâinilor, sunt bune, însă trebuie evitată izolarea oamenilor, căci această măsură are efecte prohologice dăunătoare.

„E și o poveste. A venit ciuma în sat sau în oraș. Au fost 5.000 care au murit de ciumă și încă 100.000 care au murit de panică.

Încep cu depresie, tulburări psihice, insomnii, stările conflictuale între cei doi parteneri de casă care s-au înțeles foarte bine ani de zile și din nimic se ceartă. Se accentuează și de aici încep durerile de cap, tulburări de echilibru, tulburări digestive care duc la scădere de imunitare. Apar alte boli din acest dezechilibru psihic.

Toți doctorii spun opriți acest lockdown, că nu duce la nimic bun. Trebuie însă luate măsurile de prevenție: mască, spălare, distanțare, igienă și aerisire”, a menționat dr. Ciurea.

Potrivit acestuia, oamenii au nevoie de mișcare, de empatie, îmbrățișare și gândire optimistă.

„Nu putem ține pe toată lumea în casă. Cei de la închisoare ce fac? Înnebunesc. Îmi mențin părerea că acest lockdown trebuie făcut mai relaxat, pentru ca oamenii să rămână oameni”, a concluzionat neurochirurgul Vlad Ciurea.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE