ACTUALITATENeurochirurgul Vlad Ciurea: Acest lockdown trebuie făcut mai relaxat, pentru ca oamenii...

Neurochirurgul Vlad Ciurea: Acest lockdown trebuie făcut mai relaxat, pentru ca oamenii să rămână oameni. Este nevoie de mișcare și de gândire optimistă

Un lockdown general precum în primăvară trebuie evitat, deoarece efectele psihologice sunt dăunătoare, a avertizat, luni, la un post TV, neurochirurgul Vlad Ciurea.

Prof.univ.dr.Ciurea a explicat, la Digi24, că măsurile de prevenție sanitară, precum purtarea măștii sau spălarea mâinilor, sunt bune, însă trebuie evitată izolarea oamenilor, căci această măsură are efecte prohologice dăunătoare.

„E și o poveste. A venit ciuma în sat sau în oraș. Au fost 5.000 care au murit de ciumă și încă 100.000 care au murit de panică.

Încep cu depresie, tulburări psihice, insomnii, stările conflictuale între cei doi parteneri de casă care s-au înțeles foarte bine ani de zile și din nimic se ceartă. Se accentuează și de aici încep durerile de cap, tulburări de echilibru, tulburări digestive care duc la scădere de imunitare. Apar alte boli din acest dezechilibru psihic.

Toți doctorii spun opriți acest lockdown, că nu duce la nimic bun. Trebuie însă luate măsurile de prevenție: mască, spălare, distanțare, igienă și aerisire”, a menționat dr. Ciurea.

Potrivit acestuia, oamenii au nevoie de mișcare, de empatie, îmbrățișare și gândire optimistă.

„Nu putem ține pe toată lumea în casă. Cei de la închisoare ce fac? Înnebunesc. Îmi mențin părerea că acest lockdown trebuie făcut mai relaxat, pentru ca oamenii să rămână oameni”, a concluzionat neurochirurgul Vlad Ciurea.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...