marți, martie 28, 2023
ENERGIENebunie: O familie din Alba a primit o factură de 40.000 de...

Nebunie: O familie din Alba a primit o factură de 40.000 de lei, iar o familie din Sibiu de 130.000 de lei! Factură de 739.000 de lei pentru un apartament nelocuit

O familie din Alba a primit o factură de 40 de mii de lei la electricitate. Ar fi vorba despre o regularizare, după ce furnizorul nu ar fi citit corect contorul de 5 ani. Evident, femeia spune că nu va plăti.

„Am simțit că îmi curge pământul de sub picioare, am zis: ”ce e aici, ce-i cu suma asta așa?”.

Cei de le Electrica spun că nu s-a citit contorul timp de 5 ani corect. Este un contor care are o rotiță cu ultima cifră care se tot învârte și la contorul pe care îl avem spun că și aia se citește, dar timp de 5 ani nu au citit-o.

De ce pun mai multe tipuri dacă nu știu să le citească și nu au oameni care să citească? Noi niciodată nu am dat autocitirea, să fie vina noastră… din punctul nostru de vedere e enormă suma pe care ne-au pus-o în cârcă.

Când au venit la citire au venit 2 persoane și au zis aici e ceva în neregulă cu citirea, dar nu e nicio problema pentru că e vina lor. Nu o să plătesc factura, pentru că e o factură enormă pe care noi nu am consumat-o. E o problemă pentru că nu avem cum să consumăm asemenea sumă”, a spus Simona Bartha la Antena 3.

O persoană din orașul Cugir, județul Alba, a primit o factură record la curent, în valoare de 739.000 de lei, la un apartament în care nu locuiește nimeni.

Persoana în cauză a fost șocată de factura primită, în valoare de peste 739.000 de lei, echivalentul a 150.000 de euro.

Factura la curent a fost primită la finalul lunii iunie, la un apartament în care nu mai locuiește nimeni de mai bine de 20 de ani, potrivit alba24.ro.

Pe factura emisă se observă că a fost estimat un consum halucinant, de aproape 1 milion de kWh, în perioada 28 mai – 27 iunie 2021.

Un pensionar de 94 de ani a primit o factură de 10.000 de lei, pe luna iulie, deşi stă într-un apartament cu doar două camere, în București. Bătrânul are o pensie lunară de 4.000 de lei.
„Merg săptămânal la tatăl meu, are 94 de ani și mi-a dar factura pe care a primit-o pentru curent, unde am văzut o factură de regularizare de 10 mii de lei.

M-am mirat având în vedere că tatăl meu stă într-un apartament cu două camere, la bloc, bloc din 1959. Are frigider, un televizor și câteva becuri cu led.

În general, factura venea pe lună cam 70 de lei. Nu are nicio restanță. Tatăl meu nu a dat niciodată indexul, pe factură apare un index citit. Nu avem bani să plătim această factură. Am rămas șocat când am văzut factura, pentru că e imposibil” a spus fiul pensionarului, în direct la Antena 3.

De disperare, oamenii merg la ghiseele furnizorilor pentru a cere lamuriri. Vor sa afle de ce le au crescut facturile.

Deocamdată, piața concurențială a adus doar scumpiri, atât ca urmare a unei liberalizări prost făcute, cât și după creșterea prețurilor energiei și a gazelor pe bursă, spun experții. Probleme sunt în toata țara.

O familie din județul Sibiu a primit o factură de peste 130.000 de lei.

Familia Giurgiu a primit factura la curent în valoare de aproape 27.000 de euro, pe care ar fi trebuit să o plătească în luna august a acestui an. Cu toate că au făcut mai multe adrese către companie, suma pe care o au oamenii de plătit nu a fost încă anulată, ci doar li s-a schimbat contorul, relatează turnulsfatului.ro. Problema ar fi apărut de la o eroare dată de contorul de curent.

„Ne-au asigurat că nu este nicio problemă, mai sar contoarele și că această problemă se va corecta. S-a corectat prin emiterea acestei facturi astronomice. Am trimis mai multe petiții către companie, ni s-a comunicat că au fost înaintate, dar nimic nu s-a rezolvat. Noi avem în continuare factura activă pe aplicație și apare că e restantă. Noi nu o să plătim așa ceva”, a declarat Florin Giurgiu.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. cand au incercat magaria asta in bulgaria in urma cu vreo 3 ani, au iesit TOTI IN STRADA si s-a rezolvat. rumanu’ se “descurca”. TREZITI-VA DI SOMNUL CEL DE MOARTE ! NUMAI DACA SUNTEM UNITI PUTEM RAZBI DIN PLANUL DE EXTERMINARE A NATIEI SI DE DISTRUGERE A ROMANIEI!!

  2. Contoarele nu sunt montate de clienți și nu le aparțin! Companiile de utilități sunt posesoare ale contoarelor și responsabile pentru buna funcționare sau nefuncționarea lor! Pierderile invocate în cazurile de mai sus sunt pierderi pe care companiile sunt răspunzătoare să le suporte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate