ACTUALITATENe rămân gândacii. Peste 10.000 de vite au murit în două-trei zile,...

Ne rămân gândacii. Peste 10.000 de vite au murit în două-trei zile, de la „stresul provocat de căldură” în SUA

Mii de bovine au decedat în Statele Unite, în doar două-trei zile, numărul lor ajungând la 10.000, informează presa de peste Ocean.

Conform publicației The Kansas City Star, epicentrul acestui adevărat masacru asupra bovinelor a fost în sudvestul Kansasului. Conform oficialilor Departamentului Agriculturii din Guvernul SUA, cauza a fost reprezentată de „factori de vreme, care au cauzat stres pentru vite”.

Mai precis, se pare că temperaturile au crescut brusc, de la o medie de 26-27 de grade celsius la 37-38 de grade pe 11 iunie. Această temperatură caniculară(?!) a fost înregistrată în zonă timp de trei zile, ceea ce a adus la decesul a mii de animale.

Deși la început s-a crezut că este vorba de 2.000 de capete, în realitate cifra este de 10.000, după cum informează specialiștii în agricultură citați de publicația The Kansas City Star.

„Datorită rapoartelor de la membrii noștri că a fost un număr semnificativ de decese în acea zonă a statului”, a declarat Scarlett Hagins, vice președintele unei asociații a fermierilor din Kansas, conform sursei citate.

Decesul atâtor animale într-un timp foarte scurt este un eveniment „unic și nefericit”, mai ales că vitele sunt rezistente la căldură. Conform acelorași specialiști, problema a fost că temperaturile nu au scăzut peste noapte, iar bovinele nu au mai rezistat.

Acest incident „unic” vine pe fondul unei ofensive împotriva consumului de carne, în special de vită. În toată lumea, din Noua Zeelandă și până în Uniunea Europeană se subliniază necesitatea reducerii capetelor de vite, pe motiv că existența acestora ar polua.

În același timp, Uniunea Europeană propune consumul de gândaci, iar personalități media precum Angelina Jolie fac reclamă mâncării pe bază de insecte.

Ideologia din spatele viermilor din farfurie

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. ce are ala din poza in lingura seamana cu mancarea de pisici, sau mai degraba cu furajele din filmul ‘produsul verde’, un predicitive programming facut tot de elitele lor prin anii 70

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...