marți, octombrie 3, 2023
OPINIINe merităm strămoșii? Să fim demni urmași ai eroilor, martirilor și sfinților...

Ne merităm strămoșii? Să fim demni urmași ai eroilor, martirilor și sfinților noștri!

Viața ca o mizerie. Deși știu că lumea a fost făcută ,,bună foarte”, tot mai des văd/citesc lucruri atât de murdare, încât stau și mă întreb: cum am ajuns să fim atât de răi, mai răi ca animalele (căci ele respectă ordinea creației)? Satanismul a luat amploare și nu au nici o limită în batjocorirea creștinismului, căci sunt fără de Dumnezeu (uneori și fără bunul-simț elementar) și cel căruia se închină le dă tot felul de idei, unele dintre ele din cele mai vulgare (nu dau exemple, că aș putea sminti, iar spurcăciunile nu merită promovare). Azi am dat întâmplător peste un comentariu care m-a îngrozit, o blasfemie prin felul în care era ilustrată Crucea în care noi credem.

Un alt exemplu. Nu aș generaliza legat de politicieni, dar unii, o fi mulți, o fi puțini?, sigur nu sunt unde trebuie. În plus, având în vedere multele incendii din spitalele românești, ,,corupția ucide” a devenit deja un leitmotiv în societatea noastră. Oare nu tot cei ce ne-au condus și/sau ne conduc azi sunt vinovați pentru oamenii ce mor în spitale? Ce măsuri nu s-au luat, încât să ajungem aici, să asistăm la atâtea tragedii? Ce măsuri se vor lua (se vor lua oare?), încât să nu se repete mâine tragedia de ieri? Îi pasă cuiva de cei morți și de durerea familiilor acestora, dincolo de discursurile frumoase și gesturile de paradă? De vorbe sunt sătul, vreau să văd fapte și rezultate/soluții, visez să nu mai avem parte de spitale de coșmar! Depinde doar de noi (să fim oameni cinstiți, căci și hoția ucide!) și de cei pe care unii dintre dvs. i-ați votat și i-ați ales să ne poarte de grijă! De felul în care (nu) își vor face treaba vor fi răspunzători și cei care i-au votat în 6 decembrie. Un exemplu simplu: dacă eu votez un om care e corupt (am obligația morală să mă documentez și să știu ce fel de om/partid votez), pentru faptele sale de corupție ulterioare, odată ajuns parlamentar, port și eu o parte din vină! Corupția ucide și din cauza mea, eu nu voi avea mâinile curate de sângele morților din vina acelui om care a cauzat tragedia prin faptele sale nedrepte (Unde e justiția? De ce instituțiile abilitate dorm în păpușoi? De ce altele acoperă furtul în loc să-l pedepsească? – mă refer la reportajul menționat mai jos.)

Gândindu-mă la „muzeul!?” din mall-ul pus pe glume proaste, oare astfel de „expoziții” ce urmăresc? Să arunci cu noroi în milioane de români credincioși e simplu. Ce greu e însă să construiești, să modelezi caractere, spiritualitatea fiind definitorie pentru un om educat, chiar dacă vorbim de cunoștințe strict teoretice despre religie și preceptele ei! Un om cult tind să cred că are tăria de caracter necesară, încât să nu se coboare la nivelul unora care îndrăznesc să numească kitsch credința ortodoxă. Cât despre aceștia din urmă, e evident că le lipsesc cei 7 ani de acasă! Sensibilitatea și a te purta cu ceilalți cum îți dorești să se poarte ei cu tine se învață acasă, în familie, presupunând și delicatețea sufletească de a nu jigni pe semenul tău, luându-i în bătaie de joc credința și implicit felul său de a fi și de a se raporta la lume prin prisma valorilor morale în care crede, valori lăsate ca puncte de reper în viață de Dumnezeul pe care Îl iubește și căruia I se închină.

Mergând mai departe la altă situație, astăzi m-a revoltat încă un lucru, de unde mi-a venit și ideea acestui material. Am urmărit un alt reportaj Recorder, cel numit „Cum se transformă banii europeni în apă contaminată”. Am aflat unde „se ascunde un dezastru cu efecte incalculabile: bani europeni fraudați, rețele nefuncționale care pun în pericol viețile oamenilor și un stat complice la jefuirea propriilor cetățeni.” Unii nu sunt doar corupți (hoți de milioane fără pic de rușine), ci sunt și criminali fără pic de remușcări. Cum altfel ai putea numi niște oameni care, în cunoștință de cauză, dau oamenilor ca apă de băut o apă care numai potabilă nu e? Nu a trecut testele de laborator, dar oamenii o beau (neștiind că e contaminată și cât de rău le face!), riscând boli grave, datorită concentrației mari de bacterii din ea.

Până când cineva va muri din această cauză e doar o chestiune de timp!

Cât de ticălos să fii să pui viața concetățenilor tăi în pericol pentru 30 de arginți?! Nu găsesc invectivele potrivite ce li s-ar cuveni adresate unor asemenea neoameni. Au uitat oare, de patima banilor, orice urmă de grijă pentru a nu face rău altora (de făcut bine aproapelui nu mai vorbesc, că e posibil să nu le treacă prin cap asemenea „idei trăznite”)? Doar binele lor contează? Oare se cred nemuritori? Merită să călcăm pe viitoare cadavre doar pentru a agonisi averi? Dacă Dumnezeu nu există și după moarte nu e nimic, cu siguranță! Probabil aceasta e și motivația unor oameni politici și de afaceri care sfidează legea, dând oamenilor apă contaminată, în timp ce ei fură fonduri și se îmbogățesc. În locul lor, aș reflecta totuși la pariul lui Pascal: Dacă Dumnezeu nu există și eu cred în El (și mă port în consecință-nota mea), nu am pierdut nimic. Dacă există și nu cred în El (evident, fur ca-n codru și fac alte fărădelegi), am pierdut totul.

PS: „Dacă Dumnezeu nu există, totul e permis!”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate