joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATENATO va desfășura grupuri noi de luptă pe Flancul Estic, inclusiv în...

NATO va desfășura grupuri noi de luptă pe Flancul Estic, inclusiv în România, pentru „consolidarea apărării”

NATO va desfășura patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia, pentru a-și „consolida apărarea” pe Flancul Estic împotriva Federației Ruse, a anunțat miercuri secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, informează AFP, Reuters și dpa, citate de Agerpres.

„Liderii NATO vor decide la summitul lor mâine [joi] să consolideze poziția de apărare cu patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, în România, în Ungaria și în Slovacia, aducând la opt grupările tactice desfășurate de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Mă aștept ca liderii să convină întărirea poziției NATO în toate domeniile, cu creșteri majore în partea estică a Alianței la sol, în aer și pe mare. Ne confruntăm cu o nouă realitate pentru securitatea noastră, așa că trebuie să ne resetăm poziția de apărare și descurajare pe termen mai lung”, a declarat secretarul general al alianței euro-atlantice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe de altă parte, secretarul general al Alianței a calificat Belarusul drept „complice” la conflictul inițiat de Rusia din Ucraina, încă dinaintea începutului acestuia, întrucât a permis ca teritoriul său să fie utilizat pentru concentrarea de trupe, și continuă să permită operațiunea militară rusă. În aceeași conferință de presă, Stoltenberg a accentuat că țările occidentale sunt îngrijorate că Beijingul ar putea oferi sprijin material Rusiei în războiul acesteia contra Ucrainei.

„China a furnizat Rusiei sprijin politic, inclusiv prin răspândirea de minciuni și dezinformări flagrante, iar aliații sunt îngrijorați că Beijingul ar putea furniza sprijin material pentru invazia rusă”, a spus Jens Stoltenberg.

În această privință, el a precizat că liderii statelor NATO vor „cere Chinei să își respecte responsabilitățile în calitate de membru al Consiliului de Securitate al ONU, să se abțină de la susținerea eforturilor Rusiei pentru război și să se alăture restului lumii în a cere încheierea pașnică imediată a acestui război”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. niste prosti., cu creierele imbibate de ideologie marxista si lgbt, nu mai gandesc. china are tot interesul sa slabeasca ue si sua, in vederea obtinerii dominatiei absolute. china va sprijini rusia nu din dragoste ci din interes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE