vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATENaționala României a cântat, alături de maghiari, imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, la...

Naționala României a cântat, alături de maghiari, imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, la meciul împotriva Ungariei. Ministrul Mediului s-a aflat în galeria ungurilor

Naționala masculină de hochei pe gheață a României a evoluat în această săptămână la Campionatul Mondial, în Slovenia. La ultimul meci, ieri, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos: echipa României a intonat imnul așa-numitului „Ținut Secuiesc” (doar trei jucători refuzând acest lucru), iar ministrul Mediului, Tánczos Barna (UDMR), s-a aflat în galeria Ungariei, conform GSP.

La sfârșitul meciului, încheiat cu o victorie a maghiarilor împotriva românilor (2-4), cele două echipe s-au aliniat pe teren și au cântat împreună „imnul Ținutului Secuiesc”. Din lotul României, doar 3 jucători au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii lor.

Echipa masculină de hochei pe gheață a României este alcătuită, în mare parte, din sportivi români de etnie maghiară. Totodată, campionatul național este dominat de SC Miercurea Ciuc, campioana en titre, formație din județul Harghita, care este compusă dintr-o majoritate maghiară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Iată cum arată lotul României:

Portari: Patrik Polc, Toke Zoltan, Otto Onodi.
Atacanți: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Peter Balazs, Roberto Gliga, Molnar Zsombor, Daniel Tranca, Casaneanu Eduard, Albert Zagidullin, Tamas Reszeg, Yevgeni Skachkov, Rokaly Norbert
Fundași: Borisenko Pavlo, Timur Rasulov, Farkas Tamas, Yemelianenko Yevgeni, Huba Bors, Berdila Catalin, Csibi-Ferencz Robert, Kozma Zsolt.

GSP a încercat să ia legătura cu Eduard Novak, ministrul Sportului, dar acesta nu a răspuns. Ministrul, membru UDMR, publică fiecare postare a sa în format bilingv (română și maghiară).

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Conform deputatului Dan Tanasă, care publică și o imagine, în galeria Ungariei de la meciul cu România s-ar fi aflat și ministrul Mediului, Tánczos Barna. Acesta a fost și președinte al Federației Române de Hochei și a apărut îmbrăcat într-un tricou al formației din Miercurea Ciuc (Csíkszereda).

„Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României, nu al Ungariei. Ministrul ăsta, care își încasează salariul de la statul român, a fost prezent ieri în galeria Ungariei la meciul de hochei dintre naționalele Ungariei și României ce a avut loc în Slovenia”, a spus deputatul AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această situație nu este fără precedent. În 2011, la un meci dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii din România au cântat imnul Ungariei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Considerat cel mai bun jucător al naționalei României de hochei în 2011, jucătorul echipei HSC Miercurea Ciuc, Tihamer Becze (21 de ani), spunea în presa maghiară: „Vinerea trecută, Ținutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1. Aceasta este formularea corectă, fiindcă românii nu au, practic, nici o legătură cu naționala de hochei, dar nici cu sportul acesta, în general.

În lotul de 26, avem un ucrainean și un jucător cu nume românesc, portarul, care este născut la Gheorgheni, ți vorbește bine ungurește, mama lui fiind unguroaică”, spunea Becze.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE