sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEMuzicianul Emil Bîzgă inaugurează propriul său club de Jazz, la București. Trompetistul...

Muzicianul Emil Bîzgă inaugurează propriul său club de Jazz, la București. Trompetistul s-a întors acasă, din America: dragostea pentru România a fost mult mai puternică decât visul american!

Trompetistul Emil Bîzgă, care a urcat pe scenă alături de Ray Charles şi Jimmy Cobb, își deschide propriul club de jazz la București.

Noul spațiu dedicat jazz-ului în Capitala României poate fi găsit pe Blvd.Regina Elisabeta #9 / incinta The Pub. Emil Bîzgă s-a născut pe 23 iunie 1971, la Iaşi, într-o familie de muzicieni. Și-a descoperit pasiunea pentru jazz în timpul Conservatorului, pe care l-a absolvit în capitală. Și-a continuat studiile muzicale cu un master în trompetă clasică la Malmo (Suedia) şi trompetă de jazz la Hanovra (Germania) şi Universitatea Rutgers din New Jersey.

De-a lungul carierei sale, a urcat pe aceeași scenă cu nume mari ale jazzului internațional: Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson sau Chris Sullivan.

Muzicianul, care a reușit să îmbine muzica clasică, jazzul și folclorul balcanic, a susținut și concerte solo sau alături de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band și Opera din Hanovra.

După ani buni petrecuți în străinătate, acolo unde a și cunoscut satisfacția profesională, trompetistul Emil Bîzgă a revenit în țară pentru că, spune el: „dragostea pentru România a fost mult mai puternică decât visul american!”.

Acesta este al doilea club deschis de Emil Bîzgă în România, după cel inaugurat la Ploiești pe 23 iunie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate