ACTUALITATEMuzicianul Emil Bîzgă inaugurează propriul său club de Jazz, la București. Trompetistul...

Muzicianul Emil Bîzgă inaugurează propriul său club de Jazz, la București. Trompetistul s-a întors acasă, din America: dragostea pentru România a fost mult mai puternică decât visul american!

Trompetistul Emil Bîzgă, care a urcat pe scenă alături de Ray Charles şi Jimmy Cobb, își deschide propriul club de jazz la București.

Noul spațiu dedicat jazz-ului în Capitala României poate fi găsit pe Blvd.Regina Elisabeta #9 / incinta The Pub. Emil Bîzgă s-a născut pe 23 iunie 1971, la Iaşi, într-o familie de muzicieni. Și-a descoperit pasiunea pentru jazz în timpul Conservatorului, pe care l-a absolvit în capitală. Și-a continuat studiile muzicale cu un master în trompetă clasică la Malmo (Suedia) şi trompetă de jazz la Hanovra (Germania) şi Universitatea Rutgers din New Jersey.

De-a lungul carierei sale, a urcat pe aceeași scenă cu nume mari ale jazzului internațional: Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson sau Chris Sullivan.

Muzicianul, care a reușit să îmbine muzica clasică, jazzul și folclorul balcanic, a susținut și concerte solo sau alături de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band și Opera din Hanovra.

După ani buni petrecuți în străinătate, acolo unde a și cunoscut satisfacția profesională, trompetistul Emil Bîzgă a revenit în țară pentru că, spune el: „dragostea pentru România a fost mult mai puternică decât visul american!”.

Acesta este al doilea club deschis de Emil Bîzgă în România, după cel inaugurat la Ploiești pe 23 iunie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...