duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEMuzeul Cambridge trebuie să adauge etichete explicative privind „albul” sculpturilor clasice pentru...

Muzeul Cambridge trebuie să adauge etichete explicative privind „albul” sculpturilor clasice pentru că dau o „impresie înșelătoare” a „absenței diversității” lumii antice

Muzeul de Arheologie al Universității Cambridge trebuie să adauge etichete explicative privind „albul” sculpturilor, ca parte a noii strategii anti-rasiste a Facultății de Clasici. Sculpturile romane și grecești expuse la Muzeul de Arheologie Clasică al Universității Cambridge, precum și în jurul sălilor de curs, dau o „impresie înșelătoare” a albului și „absenței diversității” lumii antice, conform stiripesurse.

Facultatea spune că va „transforma problema într-o oportunitate”, avertizând asupra diversității castelor, asupra modurilor în care culoarea a fost pierdută și poate fi restaurată și asupra „rolului sculpturii clasice în istoria rasismului”.

„Am putea să înțelegem, dacă ideea ar veni de la un student, dar faptul că a fost aprobată de facultate este pe cât de înspăimântător, pe atât de comic.”, spune un academician pentru The Telegraph.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Planul de acțiune a fost întocmit ca răspuns la o scrisoare deschisă scrisă vara trecută președintelui Comitetului Facultății de Clasici, care solicita „recunoașterea publică a problemelor rasismului printre figurile clasicilor și a necesității unei activități antirasiste active în cadrul disciplinei noastre”.

Scrisoarea, care a fost semnată de zeci de studenți, absolvenți și unii membri ai personalului, a formulat o serie de cereri, inclusiv „o recunoaștere a existenței rasismului sistemic la clasici”.

Domnul profesor Ioan-Aurel Pop explica cum judecarea istoriei după normele și cutumele de astăzi este o eroare care duce la manifestări precum aceasta.

La începutul acestui an universitar, profesorii vor fi încurajați să includă „avertismente de conținut” materialelor folosite la cursuri. Ceva similar s-a întâmplat la un teatru din Londra, unde înaintea spectacolului adaptat după „Romeo & Julieta” de William Shakespeare spectatorii au fost avertizați că cei doi îndrăgostiți „aveau probleme psihice”, pentru a motive un act de sacrificiu ce nu mai este înțeles astăzi.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate