ACTUALITATEMuzeul Cambridge trebuie să adauge etichete explicative privind „albul” sculpturilor clasice pentru...

Muzeul Cambridge trebuie să adauge etichete explicative privind „albul” sculpturilor clasice pentru că dau o „impresie înșelătoare” a „absenței diversității” lumii antice

Muzeul de Arheologie al Universității Cambridge trebuie să adauge etichete explicative privind „albul” sculpturilor, ca parte a noii strategii anti-rasiste a Facultății de Clasici. Sculpturile romane și grecești expuse la Muzeul de Arheologie Clasică al Universității Cambridge, precum și în jurul sălilor de curs, dau o „impresie înșelătoare” a albului și „absenței diversității” lumii antice, conform stiripesurse.

Facultatea spune că va „transforma problema într-o oportunitate”, avertizând asupra diversității castelor, asupra modurilor în care culoarea a fost pierdută și poate fi restaurată și asupra „rolului sculpturii clasice în istoria rasismului”.

„Am putea să înțelegem, dacă ideea ar veni de la un student, dar faptul că a fost aprobată de facultate este pe cât de înspăimântător, pe atât de comic.”, spune un academician pentru The Telegraph.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Planul de acțiune a fost întocmit ca răspuns la o scrisoare deschisă scrisă vara trecută președintelui Comitetului Facultății de Clasici, care solicita „recunoașterea publică a problemelor rasismului printre figurile clasicilor și a necesității unei activități antirasiste active în cadrul disciplinei noastre”.

Scrisoarea, care a fost semnată de zeci de studenți, absolvenți și unii membri ai personalului, a formulat o serie de cereri, inclusiv „o recunoaștere a existenței rasismului sistemic la clasici”.

Domnul profesor Ioan-Aurel Pop explica cum judecarea istoriei după normele și cutumele de astăzi este o eroare care duce la manifestări precum aceasta.

La începutul acestui an universitar, profesorii vor fi încurajați să includă „avertismente de conținut” materialelor folosite la cursuri. Ceva similar s-a întâmplat la un teatru din Londra, unde înaintea spectacolului adaptat după „Romeo & Julieta” de William Shakespeare spectatorii au fost avertizați că cei doi îndrăgostiți „aveau probleme psihice”, pentru a motive un act de sacrificiu ce nu mai este înțeles astăzi.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate