marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEMuncă de acasă, patru zile pe lună, pentru angajaţii cu copii de...

Muncă de acasă, patru zile pe lună, pentru angajaţii cu copii de până la 11 ani

Angajaţii care au copii cu vârsta de până la 11 ani pot beneficia de telemuncă patru zile pe lună, la cerere, conform unei legi promulgate joi, 20 iulie, de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea pentru completarea Codului muncii a fost adoptată în 28 iunie de Camera Deputaţilor. Conform Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a actului normativ.

Angajaţii cu copii pot lucra de acasă la cerere

Astfel, în Codul muncii a fost introdus un articol nou, care prevede:

  • „La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii.
  • În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentanţi legali sunt salariaţi, cererea va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.
  • Prin derogare de la prevederile Legii nr. 81/2018, salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii au obligaţia să dispună de toate mijloacele necesare îndeplinirii atribuţiilor care le revin potrivit fişei postului”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE