marți, iunie 6, 2023
ACTUALITATEMotivul pentru care Enel a decis să prăsească țara în 2023: „Plecăm...

Motivul pentru care Enel a decis să prăsească țara în 2023: „Plecăm din România pentru că nu mai putem creşte”

După ce Enel, unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa de energie electrică, a anunțat marți intenția de a pleca din România în anul 2023, grupul a făcut public și motivul pentru care a luat această decizie.

În cadrul unei conferinţe de presă, Francesco Starace, CEO al Enel, a declarat că motivul pentru care Enel a hotărât să părăsească România în 2023 nu are legătură cu cadrul legal, ci cu faptul că a ajuns într-un punct de unde nu mai poate creşte, informează Antena3.ro.

„Am decis să ieşim din România pentru ca am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obţinem o creştere suplimentară în viitor. Am saturat spaţiul pentru investiţii în reţele şi am ajuns – mai mult sau mai puţin – într-o poziţie pe segmentul de clienţi şi de producţie care nu mai oferă multe posibilităţi de creştere”, a explicat Starace.

„Deci motivul pentru care plecăm nu este pentru că nu ne place cadrul legal şi de reglementare din România, care nu este mai bun sau mai rău decât multe altele.

Am văzut că toate guvernele europene au luat măsuri în contextul preţurilor mari la gaze din toată Europa. Nu cred că România s-a descurcat mai bine sau mai rău decât alţii.

Trebuie să ne descurcăm în această situaţie cât de bine putem. Dar nu este o judecată în această privinţă, ci doar faptul că spaţiul de creştere potenţială suplimentară în ţară este foarte limitat”, a mai spus Starace.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate