joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEMoțiunea simplă împotriva Vlad Voiculescu nu a fost votată, pentru că liderii...

Moțiunea simplă împotriva Vlad Voiculescu nu a fost votată, pentru că liderii coaliției au închis ședința

Dezbaterile pe tema moțiunii de cenzură inițiată de PSD împotriva Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, s-au încheiat fără vot, deoarece liderii PNL și USR/PLUS au închis ședința.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a solicitat după finalizarea dezbaterilor ca moțiunea să fie supusă la vot în această ședință și nu miercuri, cum decisese Biroul permanent, cererea generând mai multe dispute cu reprezentanții partidelor din coaliția de guvernare.

Președintele de ședință, deputatul USR PLUS Cristina Prună, a respins cererea liderului deputaților PSD si a închis ședința.

„Aveți obligația de a supune la vot cererea de modificare a programului de lucru, să dăm votul asupra moțiunii. Plenul este suveran. (…) Orice altceva este ilegal”, a spus Simonis.

In replica, liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a anunțat ca ședința a fost închisă.

„Din fericire, doamna președinte a declarat închisă ședința. Solicitarea dumneavoastră este in afara plenului. Față de această situație nu ne revine decât să mergem acasă”, a transmis Andronache.

Cristina Pruna a precizat ca a anunțat ca dezbaterile au fost finalizate, menționând ca exista un program de lucru aprobat.

„Am spus ca dezbaterile au fost finalizate. V-am dat cuvântul pe procedura. Avem un program de lucru care a fost aprobat. Solicitarea dumneavoastră nu are niciun fel de obiect. Am spus ca dezbaterile au fost finalizate”, a adăugat Pruna.

Una este sa închei ședința și alta sa închei dezbaterile. Ședința nu a fost încheiată, am făcut o solicitare. Supuneți la vot”, a replicat Simonis. Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a spus, la rândul sau, ca Biroul permanent a aprobat programul de lucru, iar votul la moțiune a fost stabilit pentru miercuri.

După dispute, Cristina Prună a declarat închisă ședința. Deputații au dezbătut luni moțiunea simpla depusa de PSD, urmează ca votul asupra moțiunii sa fie dat în ședința de miercuri.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE