ACTUALITATE Moțiunea simplă împotriva Vlad Voiculescu nu a fost votată, pentru că liderii...

Moțiunea simplă împotriva Vlad Voiculescu nu a fost votată, pentru că liderii coaliției au închis ședința

Dezbaterile pe tema moțiunii de cenzură inițiată de PSD împotriva Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, s-au încheiat fără vot, deoarece liderii PNL și USR/PLUS au închis ședința.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a solicitat după finalizarea dezbaterilor ca moțiunea să fie supusă la vot în această ședință și nu miercuri, cum decisese Biroul permanent, cererea generând mai multe dispute cu reprezentanții partidelor din coaliția de guvernare.

Președintele de ședință, deputatul USR PLUS Cristina Prună, a respins cererea liderului deputaților PSD si a închis ședința.

„Aveți obligația de a supune la vot cererea de modificare a programului de lucru, să dăm votul asupra moțiunii. Plenul este suveran. (…) Orice altceva este ilegal”, a spus Simonis.

In replica, liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a anunțat ca ședința a fost închisă.

„Din fericire, doamna președinte a declarat închisă ședința. Solicitarea dumneavoastră este in afara plenului. Față de această situație nu ne revine decât să mergem acasă”, a transmis Andronache.

Cristina Pruna a precizat ca a anunțat ca dezbaterile au fost finalizate, menționând ca exista un program de lucru aprobat.

„Am spus ca dezbaterile au fost finalizate. V-am dat cuvântul pe procedura. Avem un program de lucru care a fost aprobat. Solicitarea dumneavoastră nu are niciun fel de obiect. Am spus ca dezbaterile au fost finalizate”, a adăugat Pruna.

Una este sa închei ședința și alta sa închei dezbaterile. Ședința nu a fost încheiată, am făcut o solicitare. Supuneți la vot”, a replicat Simonis. Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a spus, la rândul sau, ca Biroul permanent a aprobat programul de lucru, iar votul la moțiune a fost stabilit pentru miercuri.

După dispute, Cristina Prună a declarat închisă ședința. Deputații au dezbătut luni moțiunea simpla depusa de PSD, urmează ca votul asupra moțiunii sa fie dat în ședința de miercuri.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 11.305 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite