ACTUALITATEUPDATE: Trei oameni morți în spital: la Târgu Cărbunești s-a defectat stația...

UPDATE: Trei oameni morți în spital: la Târgu Cărbunești s-a defectat stația de oxigen

ACTUALIZARE 12:40 Încă un pacient din cadrul secției de ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, unde a fost activat planul roșu după ce vineri dimineața s-a întrerupt alimentarea cu oxigen, a murit.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, spune că este vorba de o femeie care a fost transferată vineri dimineața la Spitalul din Târgu Jiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Două paciente de la spitalul din Târgu Cărbunești au decedat, din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen, iar pacienții au fost evacuați, scrie News.ro.

Managerul Spitalului Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, a afirmat că alimentarea cu oxigen s-a întrerupt la ora 6:35.

„La ora 6.35 s-a întrerupt alimentarea cu oxigen pe secţie. Atunci am luat legătura cu toate secţiile şi am văzut că în toate secţiile era întreruptă alimentarea cu oxigen. Avem pregătite, dar nu foarte multe butelii de oxigen. Am sunat la DSU, la Ambulanţă pentru a ne ajuta cu butelii de oxigen. În curtea spitalului avem staţie de ambulanţă care ne-a dat butelii de oxigen plus pacienţii care erau gravi au intrat ambulanţele lângă secţii pentru a fi urcaţi în ambulanţe pentru a primi oxigen. Apoi am primit mult mai multe butelii de oxigen, DSU, Ambulanţa Târgu Jiu şi celelalte ambulanţe care au sosit la faţa locului pentru a ne ajuta”, a explicat Constantin Târziu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

El a menţionat că în secţia ATI erau 15 pacienţi.

„În secția ATI din cei 15 pacienți, 12 au fost transferați la Spitalul Județean, 2 decedați, dar nu pot spune 100% în momentul de faţă dacă decesul lor e din cauza lipsei de oxigen din momentul respectiv, unul a rămas intubat la noi şi încă cinci pacienți, care aveau nevoie de oxigen au fost transferați la Spitalul Rovinari. Între timp am făcut rost de vreo 70 de butelii de oxigen”, a mai transmis managerul spitalului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media

Constantin Târziu susține că nu au mai fost niciodată probleme cu stocatorul de oxigen.

„Nu ştiu de ce s-a întâmplat aşa pentru că întotdeauna nu am avut probleme cu el, înainte de valul 4 am mărit numărul gurilor de oxigen, nu au fost probleme niciodată, nu ştiu ce s-a întâmplat, folosirea în cantitate foarte mare a oxigenului… Ieri am avut o întâlnire cu domnul prefect în care am spus că cel mai scump medicament astăzi este oxigenul. Stocatorul nu era vechi. Poate au fost şi pierderi de oxigen. Aveam pe cei la ISU care controlează din trei în trei ore concentraţia, şi ne-au spus că cantitatea de oxigen care este în saloane este puțin cam mare. Am căutat să vedem cauza, nu am descoperit nimic”, a declarat managerul spitalului.

El a menționat că unitatea pe care o conduce are senzori de fum, dar nu şi de oxigen.

Procurorii au început o anchetă.

Aceste două victime se alătură celor șapte morți din incendiul de la spitalul de la Constanța, care a luat foc la începutul lunii.

În ultimii doi ani au existat zece incendii.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...