ACTUALITATEMomente muzicale și poetice în cinstea poetului Nichita Stănescu în Baia Mare

Momente muzicale și poetice în cinstea poetului Nichita Stănescu în Baia Mare

Evenimentul online „Dor de Nichita” va fi organizat miercuri, 31 martie 2021, cu ocazia împlinirii a 88 de ani de la nașterea poetului Nichita Stănescu, de către Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din municipiul Baia Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

Spectacolul va cuprinde momente muzicale și de poezie, în interpretarea tinerilor membri ai Cenaclului Cultural „Tinerii Clasici”, elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare, Claudiu Pintincan, fondatorul Teatrului Ararat, Titus Pop, student la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Alexandra Rău, studentă la Facultatea de Teatru și Film, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și profesorii Sorina Gherman, Cristina Rettegi și Alina Mirela Andreicuț.

Evenimentul va putea fi urmărit live, pe pagina de Facebook a Muzeului, sau la programul de televiziune TV Sighet, în data de 1 aprilie 2021.

Poetul Nichita Stănescu s-a născut pe 31 martie 1933 la Ploiești și a decedat la vârsta de 50 de ani, la 13 decembrie 1983, în București.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...