marți, martie 28, 2023
ACTUALITATEMoment istoric: Adio, suveranitate. CCR și-a votat propria trecere în irelevanță: Curtea...

Moment istoric: Adio, suveranitate. CCR și-a votat propria trecere în irelevanță: Curtea a respins toate sesizările pe legile justiției

Curtea Constituțională a respins, miercuri, toate sesizările depuse în legătură cu cele trei legi ale justiției, au declarat surse oficiale de la CCR, citate de G4Media. Legile pleacă la promulgare.

CCR a respins ca neîntemeiate sesizarea USR și pe cea a Avocatului Poporului la legea privind statutul magistraților, iar sesizarea AUR la același proiect, ca inadmisibilă.

Sesizările USR pe legea privind organizarea judiciară și pe legea CSM au fost respinse ca neîntemeiate, iar cele ale AUR, ca inadmisibile, potrivit acelorași surse.

Cea mai importanta critica adusa de Avocatul Poporului privește eliminarea din lege a sancțiunilor pentru magistrații care nu respecta deciziile Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație si Justiție pronunțate în soluționarea recursurilor în interesul legii. Un adevărat atentat la suveranitate, pe care CCR îl girează.

Mai mult, CCR își votează practic, trecerea în irelevanță, marcând un moment istoric în istoria României.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate