duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEMoment istoric: Adio, suveranitate. CCR și-a votat propria trecere în irelevanță: Curtea...

Moment istoric: Adio, suveranitate. CCR și-a votat propria trecere în irelevanță: Curtea a respins toate sesizările pe legile justiției

Curtea Constituțională a respins, miercuri, toate sesizările depuse în legătură cu cele trei legi ale justiției, au declarat surse oficiale de la CCR, citate de G4Media. Legile pleacă la promulgare.

CCR a respins ca neîntemeiate sesizarea USR și pe cea a Avocatului Poporului la legea privind statutul magistraților, iar sesizarea AUR la același proiect, ca inadmisibilă.

Sesizările USR pe legea privind organizarea judiciară și pe legea CSM au fost respinse ca neîntemeiate, iar cele ale AUR, ca inadmisibile, potrivit acelorași surse.

Cea mai importanta critica adusa de Avocatul Poporului privește eliminarea din lege a sancțiunilor pentru magistrații care nu respecta deciziile Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație si Justiție pronunțate în soluționarea recursurilor în interesul legii. Un adevărat atentat la suveranitate, pe care CCR îl girează.

Mai mult, CCR își votează practic, trecerea în irelevanță, marcând un moment istoric în istoria României.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE