luni, septembrie 25, 2023
OPINII„Moartea cerebrală” e doar pentru săraci

„Moartea cerebrală” e doar pentru săraci

Cazul copilului ai cărui părinți au refuzat transplantul organelor sale miroase a premeditare.

În primul rând, am stat și m-am gândit: cum au avut ei, medicii de la Suceava (nu toți evident, ci ăia implicați în caz) prezența de spirit, empatia de a se gândi la pacienții suferinzi în nevoie de organe? Nu de alta, dar cunoscând – ca toată lumea – indolența și lipsa de empatie a medicilor față de pacienți, nu sunt decât două posibilități: fie avem de-a face cu niște medici ieșiți din comun, fie avem de-a face cu premeditarea.

Cum nu am niciun motiv să cred că avem de-a face cu medici de o empatie ieșită din comun, care s-au „nimerit” să fie tocmai la cazul ăsta, mai rămâne doar premeditarea.

Un alt aspect foarte important: copilul ale cărui organe erau așa de dorite este sărac. Pavel, căci despre el este vorba, este dintr-o comună suceveană, iar tatăl său este zilier. Adică, mai pe românește, nu are loc de muncă și prestează diferite activități, fiind plătit cu ziua.

Ce coincindență! Un copil sărac, aflat în comă, este declarat „mort cerebral” și rapid, medicii care au pus acest „diagnostic” au și anunțat candidații la transplant.

Dar oare, dacă nu era sărac lipit, mai acționau așa de rapid în privința colectării organelor sale? Dacă era fiu de primar sau de parlamentar, tot așa de repede l-ar fi declarat „mort cerebral”?

Ca să ne înțelegem: totul s-a întâmplat în 24 de ore. De la preluarea copilului până la anunțul potenților candidați pentru primirea organului, totul s-a făcut rapid.

Ca referință, săraca Alexandra de la Suceava a fost ignorată timp de 7 ore. Iar în cazul copilului sărac de la Suceava, a fost resuscitat, s-a pus diagnosticul, iar medicul Raluca Neagu a avut „prezența de spirit” să se gândească la un transplant și a și anunțat reprezentanții Agenției Naționale.

Măi să fie!

Iertați-mă, dar totul miroase a premeditare. Și totul ar fi mers ca la carte, iar săracul Pavel era omorât și cu organele prelevate, dacă n-ar fi fost „Biserica asta care se amestecă peste tot”, ca să parafrazez o replică faimoasă din Scooby Doo. Șansa copilului și ghinionul rețelei de prelevat organe e că tatăl micuțului lucra la o mănăstire și a putut să afle realitatea: fiul său era și este VIU!

Pentru cine nu știe, săracii sunt principalii „donatori fără voie” de organe pentru această mafie. Că tot s-a vorbit recent despre această entitate, Kosovo era principalul hub pentru traficul de organe din Europa.

Mă refer, evident, la „statul” democratic și prosper creat după 1999, nu la barbaria de provincie sârbească. În Kosovo, au fost descoperite rețele întregi, pline de medici, care ciopârțeau oameni simpli – mulți răpiți doar pentru aceste scop – pentru a le preleva organele.

Situația era așa de gravă, că s-a creat și un tribunal special pentru judecarea acestor crime, cel puțin trei medici fiind condamnați.

N-o să găsiți prea multe cazuri de copii de bogați care sunt declarați „morți cerebral”. Pentru ei se fac toate eforturile, se „luptă pentru viață”, se „luptă până-n ultima clipă”.

Copiii săraci, însă, nu sunt apărați. În cazul lor, criminalii presupun că părinții sunt neștiutori și ușor de prostit, așa că sunt primele ținte ale „donării de organe”.

În concluzie: organe nu se pot preleva decât de la oameni vii, iar singurul lucru mort este presa din România.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

6 COMENTARII

 1. excelent articol, mulțumim dl Șomănescu pentru toată munca atât de jurnalist cât și de redactor și editor al platformei. Poate ne adunăm mai mulți oameni care să sprijine R3Media cu cate ceva ca să asigurăm creșterea ei

 2. multi fac pe desteptii pe internet ca domne din moarte cerebrala nu mai inviezi. Ia uite aici, din presa vremii despre celebrul Cotabita:

  ‘medicii au spus ca lui Gabi nu ii mai functioneaza creierul si ca a intrat in moarte cerebrala. Din pacate nu se mai poate face nimic acum”, a marturisit, cu tristete, Adrian Enache, pentru ziarulring.ro.’

 3. cand au venit cardurile de sanatate acum vreo 10 ani, scria pe contractul ala ca implicit esti de acord sa donezi organele in caz de accident sau ceva. Daca nu erai de acord trebuia sa completezi un formular si sa il trimiti la casa de sanatate, nu stiu cati romani au facut chestia asta.
  In momentul de fata daca ai apartinatori la spital sigur ii intreaba, ca altfel iese cu scandal, dar cei care nu au apartinator bag mana in foc ca pot fi hacuiti si au aceasta acoperire legala. Nu mai zic in caz de razboi, si vedem ce s-a intamplat in ucraina cu traficul de organe.

 4. NIMENI,
  NIMENI nu are dreptul sa hotarasca pentru careva in coma ca “doneaza”,
  nici ma-sa nici ta-su,nimeni.

  “prelevarea” nu este altceva decat omor urmat de profanarea cadavrului.

 5. asa este, dar veti rascoli legiuni de draci daca li se taie macaroana de la ‘piese de schimb’. Afacerea cred ca e uriasa.
  De la un sistem medical care ne-a bagat cu miile la saci de plastic in ultimii ani nu ma astept decat sa calce pe cadavre la propriu.. nu au niciun scrupul, majoritatea criminali in halate albe. Si probabil increngatura da si in politic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate