marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEMoarte subită șocantă: O tânără de 15 ani a murit la UPU...

Moarte subită șocantă: O tânără de 15 ani a murit la UPU Satu Mare, după DOUĂ stopuri cardiorespiratorii

O copilă de 15 de ani a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce a suferit două stopuri cardiorespiratorii în doar câteva ore.

„”În data de 18.01.2023, ora 15,21 s-a prezentat la UPU o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturaţie oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză. În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susţinere a funcţiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19,10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată”, a anunțat spitalul într-un comunicat de presă.

Urmează efectuarea autopsiei şi examenului antomopatologic, după care va fi stabilită cauza care a condus la deces.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acum două săptămâni, la Piatra Neamț, o elevă de clasa a VII-a a murit pe terenul de volei, la un antrenament.

Aceste cazuri se adaugă celorlalte din ultimii doi ani, în care tineri și copii au decedat subit, pe teren. În noiembrie 2022, un micuț fotbalist de 12 ani, din Lunca de Jos, județul Harghita, a căzut din picioare și a murit pe loc.

Tot în 2022, dar în august, o baschetbalistă româncă de 18 ani a murit subit, în somn. În mai 2022, un alt mic fotbalist, de doar 13 ani, din Marea Britanie, a decedat la fel de subit.

Tirista de 19 ani din Malaysia, Stephanie Sim Shu, a murit și ea subit în iunie 2022.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE