vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATEMitropolitul român Longhin Jar acuză autoritățile ucrainene: Au început prigoanele grele şi...

Mitropolitul român Longhin Jar acuză autoritățile ucrainene: Au început prigoanele grele şi mari, ne-au distrus complet

ÎPS Longhin (Mihail) Jar, Mitropolitul român al Bisericii Ortodoxe Ucrainene,spune că preoții români din Ucraina trăiesc clipe de coșmar. Serviciile secrete ucrainene au luat cu asalt mănăstirile, au intrat noaptea peste clerici în case și au spart geamurile bisericilor, relevă Antena 3.

„Au început prigoanele grele şi mari, ne-au distrus complet. Ne-au distrus, pur și simplu trebuie să răbdăm pentru Hristos, pentru credință. Dar nu în felul ăsta. Nu te poţi ruga nici la Dumnezeu acum, să stai să dormi cu frică în casă.

Au intrat noaptea la Mitropolie la Cernăuți, au intrat noaptea peste ei în case cu (puști) automate, i-au pus (pe clerici) la perete, au spart geamurile. (…) Au mers la mănăstiri de maici, le-au pus la pământ, le-au apăsat cu călcâiul pe cap, lucruri foarte grele”, a spus preotul român la Sinteza Zilei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a adăugat că autoritățile ucrainene au redus recent controalele.

„Aici la noi s-a oprit puțin, nu știu din ce cauză. Cel mai mult s-au controlat Mitropolia și mănăstirile. Bisericile din sate au stat liniștite. Mănăstirile au fost controlate mai tare”, a mai spus ierarhul.

Reamintim că la finalul lunii noiembrie 2022 forțele de securitate ale Kievului au intrat în sediul Mitropoliei Bucovinei și Cernăuților, care-i păstorește pe românii din nordul Bucovinei.

Recent, presa a anunțat că 13 ieharhi ai Bisericii Ortodoxe, între care Mitropolitul Cernăuțiului și Bucovinei, ar putea fi deportați din Ucraina.

Părintele Mihail Jar a devenit cunoscut în România după ce presa a relatat despre sutele de copii orfani pe care-i îngrijește la mănăstirea Bănceni, din ținutul Herța.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate