sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEMitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, a anunțat că părintele Cleopa și mai multe...

Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, a anunțat că părintele Cleopa și mai multe „personalități ale vieții noastre bisericești” vor fi canonizați în 2025

Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, a confirmat că părintele Cleopa și „mai multe personalități ale vieții noastre bisericești” vor fi canonizați în 2025.

Anunțul a fost făcut la biserica sfântul Gheorghe din municipiul Botoşani acolo unde s-a aflat Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei.

„Nădăjduim, nu în cel mai scurt timp, că nu ardem etapele, să avem încă trei case memoriale legate de părintele Paisie Olaru, de părintele Ilie Cleopa şi de părintele Dionisie cel orb de la Colciu, toţi trei pornind din această zonă, trei părinţi care sunt deja propuşi pentru a fi canonizaţi în anul 2025, peste patru ani, când se împlinesc 100 de ani de la obţinerea rangului de patriarhie şi cred că 140 de ani de la obţinerea autocefaliei. Şi se va marca, dacă Dumnezeu rânduieşte acest moment, prin canonizarea mai multor personalităţi ale vieţii noastre bisericeşti, printre care cei trei pe care i-am amintit şi care s-au născut în această zonă”, a afirmat mitropolitul Teofan, citat de Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Părintele Cleopa, părintele Stăniloae sau starețul Gherasim Iscu se află pe lista mărturisitorilor care ar putea fi canonizați în 2025.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate