joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEMitropolia Tomisului rămâne la stadiul de proiect

Mitropolia Tomisului rămâne la stadiul de proiect

ACTUALIZARE 26.02/11:04 Mitropolia Tomisului nu se reînființează, deocamdată. În ciuda informațiilor în acest sens,  Biserica nu a luat încă o decizie. Comunicatul de joi despre deciziile Sfântului Sinod nu menționează nimic despre înființarea Mitropoliei Tomisului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit, joi, la Palatul Patriarhiei, în prima ședință din acest an. După ce au ales episcopii vicari pentru Arhiepiscopia Iașilor și pentru Episcopia Episcopiei Devei și Hunedoarei, ierarhii au discutat și despre una dintre cele mai importante teme: reînființarea Mitropoliei Tomisului, informează ȘtiriPeSurse.ro.

Cetatea Tomisului și Dobrogea au o însemnătate deosebită în istoria Bisericii Ortodoxe Române, întrucât din aceste teritorii ne vin primii martiri creștini geto-daci, daco-români și apoi stră-români.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Eu nu vreau să fiu mitropolit. O să fie succesorul meu, eu o să fiu locțiitor. Tomisul e începutul creștinismului. Mitropolia se poate activa, pentru că e o realitate. Vreau să pun în valoare. Mitropolia a existat 1.000 de ani. E o datorie morală a mea să pun în valoare acest tezaur.

Să fie succesorul meu mitropolit, eu să fiu locțiitor. Am spus de când am venit aici. La sinoadele ecumenice au participat numai ierarhii de la Tomis, e o istorie care trebuie pusă în lumină. Dacă Dumnezeu m-a adus aici… Eu am o misiune de la Dumnezeu! Eu nu fac după voia mea, ci avem niște canoane.”, declara ÎPS Teodosie, Arhiepsicopul Tomisului, într-un interviu din mai 2020.

Reînființarea Mitropoliei Tomisului va avea o însemnătate extrem de importantă în ordinea ierarhică a Bisericii Ortodoxe Române, care este dictată în funcţie de vechimea așezământului sfânt. După Patriarhul României, care este şi Mitropolitul Munteniei şi Dobrogei, urmează Mitropolia Moldovei, a Ardealului, apoi Cluj şi Maramureş, Banat şi Oltenia. În a doua categorie intră Arhiepiscopiile, prima fiind cea a Arhiepiscopului Teodosie. Însă, dacă se reînființează Mitropolia Tomisului, aceasta ar putea fi considerată cea mai veche.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Să sperăm că Preafericitul Patriarh va reuși să rupă încă odată Biseria Ortodoxă Română, înainte de împlinirea unui secol de la prima rupere sau schismă, cea din anii 1924-1925, pe vremea Prefericitului Patriarh Miron Cristea. Atunci, într-un context istoric ce data de mai multe secole, BOR a acceptat Calendarul diavolesco-gregorian, ziua de 1 Octombrie 1925 fiind proclamată 14 Octombrie 1925. De atunci, vechea Biserică Ortodoxă Română s-a rupt în două. O parte din sfânta organizație bisericească a rămas credincioasă vechiului și sfântului Calendar Iulian, continuând săvârșirea liturghiei pe pământ în același timp cu Cristos, ce liturghisește în Ceruri. Astăzi, această BISERICĂ ROMÂNEASCĂ ÎȘI ARE SEDIUL METROPOLITAN LA MÂNĂSTIREA SLĂTIOARA, comuna RÂȘCA, județul Suceava., fiind păstorită de Mitropolitul VLASIE, Omul lui Dumnezeu.
    Căzută de mai multe ori din lac în puțul sau puțoaia unuia sau altuia, Noua Biserică, ajunsă sub sfânta oblăduire marxistă și progresistă a Prefericitului Daniel, este mai tânără cu 13 zile – cele 13 zile scoase din calendarul bisericesc pentru ca liturghiile de pe pământ să nu mai corespundă cu cele ale lui Cristos, din Ceruri, ci ce cele ale lui LUCIFER, finul SATANEI, ce își are sediul patriarhal în fostul IAD, care, în cadrul actualei resetări mondiale va fi proclamat RAI CINCI STELE CU ȘASE COLȚURI. Consiliul Europei, NATO și guvernul american și-au dat acordul, dar PUTIN și LUKAȘENCO ar vrea ca Raiul să înceapă din PIAȚA ROȘIE, trupul îmbălsămat al Sfântului Vladimir ILICI, zis Lenin, urmând să fie scos din copârșeul plin de Stalinskaia și răstignit, în care scop toate ciorile fostei Uniuni Sovietice au fost albite, cum se albesc la noi dosare, bani murdari și altele. Operațiunii de albire a ciorilor sovietice i-a picat victimă avionul de pe ruta Atena -Vilnius, confundat cu ciorile post-sovietice sau chiar post-decembriste-șase-case-arătoase, de la noi. Asta a provocat protestul foarte diplomatic BLM-ANTIFA, la Națiunile Dezunite și rase în cap, de la nas trei palme-n jos, cerând condamnarea culorii albe pentru antisemitism și rasism curcubeic. Situația este încurcată. Dumnezeu Tatăl nu știe pe unde să o scoată, l-a chemat pe Nathan-Yahoo, să-i de o idee, sau vreo câteva rachete. Mitropolia Tomisului se va face în ilegalitate, pe șustache, ca toate Sfintele Sinoade, eventual pe Web, ca și mântuirea oițelor creștine.
    Preafericitul Părinte Patriarh Daniel ar urma să devină Întâi Stătătorul Noului Rai, din care cauză nu-i convine concurența Înalt Preasfințitului Teodosie, care, în Dobrogea, a făcut deja un fel de RAI, fără deosebire între creștinii vaccinați cu Semnul Fiarei și cei vaccinați cu Semnul cuviosului Vasile Bănescu, purtătorul scrotului Preafericitului Daniel și al celor doi cocoloși. Vai de ei!
    Se vorbește că Înalt Preasfințitul Teodosie va trece de partea Bisericii Ortodoxe Române de STIL VECHI, care va deveni astfel BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ DE STIL AUTENTIC, continuatoarea Bisericilor Domnilor și Voievozilor, Mircea, Mihai, Ștefan, Constantin Brâncoveanu…
    Nu se știe unde începe și unde se termină lucrătura luciferică, nici dacă Preafericitul Patriarh Daniel sau Înalt Presfântul Teodosie i-au făcut ceva promisiuni lui Lucifer, pentru un scaun de Mitropolit sau de Ministru al Cultelor, în guvernul lui Cîțu, care, în acest caz, ar trece la reformați ori la Catolici, cei mai creștini, cum se cred ei, care l-ar face direct Cardinal, în echipa progresistă, curi-curi pasarelo, a lui Papa Francisk, nu printre poponarii Preafericitului Daniel și ai PreaSfinției Sale Curuț-Curel-Cornel BÂRLĂDEANU, specialistul BOR în lucrături analo-pidosnice, reeducat și resfințit de cuvioasele măicuțe de la Văratec. Vom trăi și vom vedea cum se termină lucrătura diavolească:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE