EDUCAȚIEMircea Platon, despre evaluarea profesorilor de către elevi: Această măsură este un...

Mircea Platon, despre evaluarea profesorilor de către elevi: Această măsură este un nou ghiont dat școlii românești înspre anarho-tiranie, înspre zona de instabilitate și negociere continuă care a falimentat sistemul românesc de învățământ

Istoricul și omul de cultură Mircea Platon critică măsura Ministerului Educației, prin care elevii ar urma să-i evalueze pe profesori.

Redactorul-șef al prestigioasei reviste „Convorbiri literare” spune că această nouă găselniță a autorităților „este un nou ghiont dat școlii românești înspre anarho-tiranie, înspre zona de instabilitate și negociere continuă care a falimentat sistemul românesc de învățământ”.

„Această măsură este un nou ghiont dat școlii românești înspre anarho-tiranie, înspre zona de instabilitate și negociere continuă care a falimentat sistemul românesc de învățământ. Este o lume dată peste cap în care elevii au a-și da oficial, dar anonim, cu părerea despre chestiuni de genul ”Profesorul încearcă să educe elevii, nu doar să le predea materia conținută în programă?” sau ”Profesorul adaptează materia predată nivelului și necesităților clasei?” (de unde să știe un elev care sunt ”necesitățile clasei”? Dacă știe să se descurce cu asemenea chestiuni abstracte și de nuanță psihologică și pedagogică, atunci, felicitări, poate trece direct la catedră sau la studii universitare)”, a precizat Mircea Platon.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Istoricul se întreabă de ce nimeni nu evaluează specialiștii care au falimentat educația românească în ultimii 30 de ani.

„Dacă elevii pot să dea note profesorilor, atunci este imperios necesar ca profesorii și părinții să poată da note, în fiecare an, experților care, de trei decenii, la adăpostul anonimatului, au făcut și fac ce vor ei din școala românească. Nu pot fi tratați profesorii ca și cum ar fi carne de tun, în vreme ce galonații din Cartierul General al școlii românești, diverșii experți, profesori de psiho-fantasme pedagogice și alți importatori de foi de varză expirate să scape neidentificați și fără calificative.

Cine sunt cei care au trasat actualele direcții și formate ale școlii românești? Cine sunt cei vinovați de rata de analfabetism funcțional? De ce să nu dea profesorii și părinții note celor care croiesc planurile școlii românești la adăpostul unor acronime și în colaborare cu tot felul de oengeuri și structuri supranaționale și deci iresponsabile? Ce cadru au creat profesorilor și elevilor acești obscuri experți care se bucură de imunitate și discreție? De ce nu sunt scoși în față pe ecranele televizoarelor? De ce nu le sunt luate la puricat și evaluat rapoartele în baza cărora, de decenii bune, s-a distrus școala românească?”, a conchis Mircea Platon.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

6 COMENTARII

  1. Lasati ca si dlor profesori le place.Le mai dau astia 100 de lei,ii mai tin catva timp in vacanta online,elevii sunt eliberati de stresul de a face carte si i toata lumea e multumita.Sper sa nu apuc vremea cand Romania ,daca va mai exista,sa incapa pe mainile generatiei online.Epoca de piatra va fi o amintire placuta.

  2. Deci evaluarea profesorilor de către elevi e cam așa:

    1. ANARHIE : dacă profesorul e serios, sever și face școală nu e coool și o să-l linșăm cu evaluări negative până se satură și ori pleacă ori devine cool și le dă note de 10 și obrăznicăturilor.

    2. TIRANIE: sistemul privilegiază directorii de obicei numiți politic. Un director poate scoate din sertar evaluarea oricui are el chef și o poate ascunde pe a oricui are el chef. Asta inseamnă că directorul capătă putere suplimentară față de profesorii care nu-s din gașca lui.

    sistemul ăsta ioropean pornește de la presupoziția că proful e rău, elevul e bun. Că proful nu știe, dar elevul știe. Pornește de la presupunerea că obrăznicătura trebuie să fie servită de dom profesor.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...