Istoricul și omul de cultură Mircea Platon critică măsura Ministerului Educației, prin care elevii ar urma să-i evalueze pe profesori.
Redactorul-șef al prestigioasei reviste „Convorbiri literare” spune că această nouă găselniță a autorităților „este un nou ghiont dat școlii românești înspre anarho-tiranie, înspre zona de instabilitate și negociere continuă care a falimentat sistemul românesc de învățământ”.
„Această măsură este un nou ghiont dat școlii românești înspre anarho-tiranie, înspre zona de instabilitate și negociere continuă care a falimentat sistemul românesc de învățământ. Este o lume dată peste cap în care elevii au a-și da oficial, dar anonim, cu părerea despre chestiuni de genul ”Profesorul încearcă să educe elevii, nu doar să le predea materia conținută în programă?” sau ”Profesorul adaptează materia predată nivelului și necesităților clasei?” (de unde să știe un elev care sunt ”necesitățile clasei”? Dacă știe să se descurce cu asemenea chestiuni abstracte și de nuanță psihologică și pedagogică, atunci, felicitări, poate trece direct la catedră sau la studii universitare)”, a precizat Mircea Platon.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
Istoricul se întreabă de ce nimeni nu evaluează specialiștii care au falimentat educația românească în ultimii 30 de ani.
„Dacă elevii pot să dea note profesorilor, atunci este imperios necesar ca profesorii și părinții să poată da note, în fiecare an, experților care, de trei decenii, la adăpostul anonimatului, au făcut și fac ce vor ei din școala românească. Nu pot fi tratați profesorii ca și cum ar fi carne de tun, în vreme ce galonații din Cartierul General al școlii românești, diverșii experți, profesori de psiho-fantasme pedagogice și alți importatori de foi de varză expirate să scape neidentificați și fără calificative.
Cine sunt cei care au trasat actualele direcții și formate ale școlii românești? Cine sunt cei vinovați de rata de analfabetism funcțional? De ce să nu dea profesorii și părinții note celor care croiesc planurile școlii românești la adăpostul unor acronime și în colaborare cu tot felul de oengeuri și structuri supranaționale și deci iresponsabile? Ce cadru au creat profesorilor și elevilor acești obscuri experți care se bucură de imunitate și discreție? De ce nu sunt scoși în față pe ecranele televizoarelor? De ce nu le sunt luate la puricat și evaluat rapoartele în baza cărora, de decenii bune, s-a distrus școala românească?”, a conchis Mircea Platon.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media
Este o idee super…open-mind,copiii sunt sinceri de obicei.Directorii,in special cei din mediu rural au “pilele lor”,care sunt infipte bine pe functie,unii probabil nici nu ajung pe la ecamen
Deci evaluarea profesorilor de către elevi e cam așa:
1. ANARHIE : dacă profesorul e serios, sever și face școală nu e coool și o să-l linșăm cu evaluări negative până se satură și ori pleacă ori devine cool și le dă note de 10 și obrăznicăturilor.
2. TIRANIE: sistemul privilegiază directorii de obicei numiți politic. Un director poate scoate din sertar evaluarea oricui are el chef și o poate ascunde pe a oricui are el chef. Asta inseamnă că directorul capătă putere suplimentară față de profesorii care nu-s din gașca lui.
sistemul ăsta ioropean pornește de la presupoziția că proful e rău, elevul e bun. Că proful nu știe, dar elevul știe. Pornește de la presupunerea că obrăznicătura trebuie să fie servită de dom profesor.
Cam așa stau lucrurile 🙁
Ei, uitati ca nu tuturor profesorilor le place! Iar ii puneti pe toți în aceeași oală! E chiar asa de greu sa gândiți un pic?
Lasati ca si dlor profesori le place.Le mai dau astia 100 de lei,ii mai tin catva timp in vacanta online,elevii sunt eliberati de stresul de a face carte si i toata lumea e multumita.Sper sa nu apuc vremea cand Romania ,daca va mai exista,sa incapa pe mainile generatiei online.Epoca de piatra va fi o amintire placuta.
Aceste “vacanțe online” nu au fost ideea profesorilor… ar fi trebuit să știți acest lucru înainte să înfierați cu “mânie proletară” profesorii.