EDUCAȚIEMircea Platon a depus semnăturile strânse în petiția „Stop digitalizării școlii românești”...

Mircea Platon a depus semnăturile strânse în petiția „Stop digitalizării școlii românești” la MEC: Avem un stat condus de agenți de vânzări

Scriitorul și istoricul Mircea Platon a depus semnăturile obținute de petiția pe care a inițiat-o, „Stop digitalizării școlii românești”, documentul devenind oficial parte a dezbaterii propuse de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Mircea Platon spune că petiția nu a fost sprijinită de nicio celebritate, ci este doar „a  părinților, profesorilor, bunicilor, cetățenilor români care înțeleg că e periculos să treci prin viață ca simplă cutie de rezonanță a ceea ce ți se spune la televizor. Că, mai ales atunci când e vorba de copii și de școală, nu ai voie să fii o simplă cutie de rezonanță a reclamelor, talk-show-urilor măsluite și reclamelor care au umplut, mult mai colorat dar la fel de deprimant, și pentru că non-stop, locul Tovarășului de odinioară”.

„Există avantaje în mersul cu turma – uneori, turma de experți -, dar nu pentru oamenii normali și cinstiți. Tocmai de aceea avem nevoie mai mult decât oricând de luciditate. Dacă nu vrem să creștem copii sociopați sau fracturați sufletește, avem nevoie de luciditate cultivată nu doar la nivelul familiei – și ea din ce în ce mai zdrențuită, orice ar spune cei care vor să se bazeze doar pe școala acasă -, ci la nivelul școlii. Avem nevoie de școală clasică tocmai pentru a naviga ceea ce unii numesc, poetic își închipuie ei, ”provocările modernității”. Nu, avem nevoie de școală clasică pentru a naviga păcălelile criminale ale postmodernității consumeriste, fără criterii, fără certitudini, fără ancore, pentru care totul e doar baterie a sistemului.
Știința e de partea noastră, nu a MEC. De partea MEC sunt autoritatea statului, puterea supra-statului (UE) și banii corporațiilor. Banii produși de tehnologie. Dar știința e de partea noastră, de partea lor e doar superstiția tehnologiei bune la orice, oricum, oricând. Avem un stat condus de agenți de vânzări”, a mai adăugat Mircea Platon.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Cei care doresc să se înscrie la dezbaterea față de proiectul digitalizării școlii românești propus de MEC o pot face direct aici.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...