VIDEOMircea Diaconu, declarații explozive: A opri omenirea, a închide tot... e o...

Mircea Diaconu, declarații explozive: A opri omenirea, a închide tot… e o formă de ipocrizie. Le-a picat bine multora și din domeniul sanitar, dar mai ales din zonele politice

Actorul Mircea Diaconu, fost candidat la Președinție, spune că nu crede în cifrele oferite de autorități pentru răspândirea pandemiei.

El afirmă că s-a greșit de la bun început cu măsurile restrictive.

„Noile interdicții nu sunt chiar noi. De ce ne miram? Sunt bâlbâieli naturale. Eu sunt pensionar si nu mai joc de ani de zile, pe altii i-a afectat mai tare. (…) Testările se fac in Romania pe zone de risc si de focar. Deci cifrele nu cred ca sunt reprezentative pentru aceasta pandemie. Ne sunt îngrădite niste drepturi pentru ca de la inceput s-a gresit. Noi ne-am comportat ca si cum traim ceva ce nu a mai fost. Domnii care decid ar trebui sa mai deschidă cate o carte si sa afle ca la finalul secolului 13 era noastră a venit un vapor din China, de la Genova, cu doi marinari morti si in intervalul de un an a mai ramas 30% din populația Europei. De atunci, natura naste ritmic astfel de manifestări”, a declarat Mircea Diaconu într-un interviu la Antena 3, informează Adevărul.

 Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Actorul susține ca sistemul medical si cel politic au beneficiat de pe urma pandemiei.

„Prostia e următoarea: lumea nu trebuia oprita in loc pentru ca aceste lucruri sunt ritmice ca si cutremurele, trebuie luate ca atare. Nu trebuie sa ne speriem si sa nu mai facem nimic pentru ca e sfarsitul lumii, nu e sfarsitul lumii. Din pacate, blocajele totale au dus la niste goluri financiare, dezechilibre mondiale. E o enorma prostie si ipocrizie si noi continuam cu asa ceva. A opri omenirea, a inchide tot… e o forma de ipocrizie. Le-a picat bine multora si din domeniul sanitar, dar mai ales din zonele politice”, a mai spus Diaconu.

Actorul susține ca „distanțarea sociala este o formulare tembela”, dar menționează ca el respecta toate regulile sanitare.

Mircea Diaconu este ultima personalitate dintr-o serie care s-au pronunțat, într-un fel sau altul, împotriva restricțiilor din pandemie: de la regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase., la Dan Bittman și Corina Chiriac.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate