VIDEOMircea Diaconu, declarații explozive: A opri omenirea, a închide tot... e o...

Mircea Diaconu, declarații explozive: A opri omenirea, a închide tot… e o formă de ipocrizie. Le-a picat bine multora și din domeniul sanitar, dar mai ales din zonele politice

Actorul Mircea Diaconu, fost candidat la Președinție, spune că nu crede în cifrele oferite de autorități pentru răspândirea pandemiei.

El afirmă că s-a greșit de la bun început cu măsurile restrictive.

„Noile interdicții nu sunt chiar noi. De ce ne miram? Sunt bâlbâieli naturale. Eu sunt pensionar si nu mai joc de ani de zile, pe altii i-a afectat mai tare. (…) Testările se fac in Romania pe zone de risc si de focar. Deci cifrele nu cred ca sunt reprezentative pentru aceasta pandemie. Ne sunt îngrădite niste drepturi pentru ca de la inceput s-a gresit. Noi ne-am comportat ca si cum traim ceva ce nu a mai fost. Domnii care decid ar trebui sa mai deschidă cate o carte si sa afle ca la finalul secolului 13 era noastră a venit un vapor din China, de la Genova, cu doi marinari morti si in intervalul de un an a mai ramas 30% din populația Europei. De atunci, natura naste ritmic astfel de manifestări”, a declarat Mircea Diaconu într-un interviu la Antena 3, informează Adevărul.

 Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Actorul susține ca sistemul medical si cel politic au beneficiat de pe urma pandemiei.

„Prostia e următoarea: lumea nu trebuia oprita in loc pentru ca aceste lucruri sunt ritmice ca si cutremurele, trebuie luate ca atare. Nu trebuie sa ne speriem si sa nu mai facem nimic pentru ca e sfarsitul lumii, nu e sfarsitul lumii. Din pacate, blocajele totale au dus la niste goluri financiare, dezechilibre mondiale. E o enorma prostie si ipocrizie si noi continuam cu asa ceva. A opri omenirea, a inchide tot… e o forma de ipocrizie. Le-a picat bine multora si din domeniul sanitar, dar mai ales din zonele politice”, a mai spus Diaconu.

Actorul susține ca „distanțarea sociala este o formulare tembela”, dar menționează ca el respecta toate regulile sanitare.

Mircea Diaconu este ultima personalitate dintr-o serie care s-au pronunțat, într-un fel sau altul, împotriva restricțiilor din pandemie: de la regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase., la Dan Bittman și Corina Chiriac.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...