joi, noiembrie 30, 2023
ACTUALITATEMircea Cărtărescu a ratat din nou Premiul Nobel, însă se declară fericit...

Mircea Cărtărescu a ratat din nou Premiul Nobel, însă se declară fericit că a ajuns în primii cinci autori luați în considerare pentru câștigarea acestuia

Mircea Cărtărescu nu a câștigat nici anul acesta Premiul Nobel pentru Literatură, însă scriitorul se declară fericită că s-a aflat în primii cinci favoriți.

„Le mulțumesc din toată inima celor care au fost alături de mine ieri. Sunt foarte fericit că am ajuns, anul acesta, între primii cinci autori luați în considerare. Nu-mi trebuie mai mult. Căldura cu care foarte mulți oameni din toată lumea m-au susținut m-a emoționat foarte tare.“, a scris Cărtărescu pe Facebook.

Premiul Nobel pentru Literatură a fost acordat, joi, scriitorului norvegian Jon Fosse. Anunțul a fost făcut de Anders Olsson, membru al Academiei Suedeze din Stockholm şi preşedintele Comitetului Nobel pentru Literatură.

Printre scriitorii cu cote semnificative la casele de pariuri s-au numărat chinezoaica Can Xue, maghiarul Peter Nádas, românul Mircea Cărtărescu, rusoaica Ludmila Uliţkaia, norvegianul Jon Fosse, britanicul cu descendenţă indiană Salman Rushdie ş.a. Ceremonia oficială de înmânare a premiilor Nobel se desfăşoară anual la 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea lui Alfred Nobel (1896). Anul trecut, premiul a fost acordat scriitoarei franceze Annie Ernaux, potrivit Agerpres.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate