joi, noiembrie 30, 2023
ACTUALITATEMinistrul ungar al Justiţiei, Judit Varga: UE nu acordă guvernelor naționale la...

Ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga: UE nu acordă guvernelor naționale la fel de multă atenție precum acordă ONG-urilor

Statul de drept este o prioritate în UE, dar atunci când se desfăşoară la nivelul declaraţiilor politice poate fi uşor transformat într-un „stat al şantajului”, a declarat, luni, la postul de radio Kossuth, ministrul ungar al justiţiei Judit Varga, informează Agerpres, citând MTI.

Ministrul Justiției a comentat astfel pe tema rapoartelor privind statul de drept în ţările membre, ce au fost anunțate pentru săptămâna aceasta de către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Experiența ultimilor ani a arătat că opiniilor guvernelor naționale nu li se acordă atâta atenție cum li se acordă pseudo-dovezilor construite pe baza aprecierilor făcute de mai multe ONG-uri”, a subliniat Judit Varga.

Statul de drept nu este un concept exact, ci rezultatul unor evoluţii de-a lungul istoriei, iar acesta poate fi evaluat numai printr-un dialog între statele membre care se respectă reciproc şi „nu trebuie folosit ca instrument de șantaj politic”, a spus ministrul ungar, potrivit sursei citate.

Ungaria şi Polonia au amenințat cu blocarea viitorului buget multianual al UE şi al fondului european de redresare post-pandemie dacă vor fi introduse condiţionalităţi privind statul de drept.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate