ACTUALITATEMinistrul ungar al Justiţiei, Judit Varga: UE nu acordă guvernelor naționale la...

Ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga: UE nu acordă guvernelor naționale la fel de multă atenție precum acordă ONG-urilor

Statul de drept este o prioritate în UE, dar atunci când se desfăşoară la nivelul declaraţiilor politice poate fi uşor transformat într-un „stat al şantajului”, a declarat, luni, la postul de radio Kossuth, ministrul ungar al justiţiei Judit Varga, informează Agerpres, citând MTI.

Ministrul Justiției a comentat astfel pe tema rapoartelor privind statul de drept în ţările membre, ce au fost anunțate pentru săptămâna aceasta de către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Experiența ultimilor ani a arătat că opiniilor guvernelor naționale nu li se acordă atâta atenție cum li se acordă pseudo-dovezilor construite pe baza aprecierilor făcute de mai multe ONG-uri”, a subliniat Judit Varga.

Statul de drept nu este un concept exact, ci rezultatul unor evoluţii de-a lungul istoriei, iar acesta poate fi evaluat numai printr-un dialog între statele membre care se respectă reciproc şi „nu trebuie folosit ca instrument de șantaj politic”, a spus ministrul ungar, potrivit sursei citate.

Ungaria şi Polonia au amenințat cu blocarea viitorului buget multianual al UE şi al fondului european de redresare post-pandemie dacă vor fi introduse condiţionalităţi privind statul de drept.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...