miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEMinistrul Tătaru, despre eliminarea măștilor la clasă, ca în alte țări: Noi...

Ministrul Tătaru, despre eliminarea măștilor la clasă, ca în alte țări: Noi nu avem condițiile necesare în școli, spații generoase și bine aerisite

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut, luni seara, că obligativitatea măștilor pentru elevi este motivată în special de spațiile insuficiente și de neîncredere privind respectarea regulilor de igienă în școli.

Prezent în cadrul unei emisiuni la postul DigiTV, ministrul Tătaru a fost întrebat de ce autoritățile române nu renunță la obligativitatea măștii pentru elevi, fiind dat exemplul landului Baden-Württemberg din Germania, care cere doar profesorilor să poarte măști în clasă.

Ministrul a explicat că trebuie văzut și care sunt spațiile pe care le au la dispoziție aceste școli pentru a se desfășura cursurile, respectiv suficient de generoase, ce pot permite o distanțare corespunzătoare și sunt bine aerisite.

„În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă și regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea. Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli”, a precizat ministrul Tătaru.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE