ACTUALITATEMinistrul Tătaru, despre eliminarea măștilor la clasă, ca în alte țări: Noi...

Ministrul Tătaru, despre eliminarea măștilor la clasă, ca în alte țări: Noi nu avem condițiile necesare în școli, spații generoase și bine aerisite

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut, luni seara, că obligativitatea măștilor pentru elevi este motivată în special de spațiile insuficiente și de neîncredere privind respectarea regulilor de igienă în școli.

Prezent în cadrul unei emisiuni la postul DigiTV, ministrul Tătaru a fost întrebat de ce autoritățile române nu renunță la obligativitatea măștii pentru elevi, fiind dat exemplul landului Baden-Württemberg din Germania, care cere doar profesorilor să poarte măști în clasă.

Ministrul a explicat că trebuie văzut și care sunt spațiile pe care le au la dispoziție aceste școli pentru a se desfășura cursurile, respectiv suficient de generoase, ce pot permite o distanțare corespunzătoare și sunt bine aerisite.

„În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă și regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea. Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli”, a precizat ministrul Tătaru.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate