luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Nelu Tătaru: Oamenii trebuie să respecte restricțiile, pentru ca luna...

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Oamenii trebuie să respecte restricțiile, pentru ca luna decembrie să fie suportabilă și sistemul medical să nu cedeze. O declarație identică a fost făcută de Angela Merkel cu doar câteva ore înainte

Cetățenii sunt îndemnați să respecte restricțiile impuse de autorități, pentru ca la sfârșitul lunii noiembrie să se ajungă la un platou în privința cazurilor covid, astfel încât luna decembrie să fie suportabilă, iar sistemul medical să nu cedeze.

Acesta este mesajul transmis, luni, de ministrul Sănătății din România, Nelu Tătaru, la câteva ore după ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut o declarație identică.

Ministrul Tătaru: Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun

Situația epidemiologică în care va fi România de sărbătorile de iarnă depinde de modul în care oamenii respectă regulile sanitare, fiind nevoie de 28 de zile pentru a se ajunge la un platou în ceea ce privește cazurile de covid, a spus, luni seară,  ministrul Tătaru, la postul B1TV, potrivit Digi24.

Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni, a subliniat Tătaru.

„Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a explicat Tătaru, potrivit sursei citate.

Cancelarul Angela Mekel: Dacă în următoarele patru săptămâni reuşim să încetinim circulaţia virusului, atunci vom avea o lună decembrie suportabilă

Un mesaj similar a fost transmis luni dimineața de cancelarul german Angela Merkel., care a îndemnat cetăţenii să respecte noile restricţii, astfel încât la sfârşitul lunii noiembrie să se ajungă la un ”punct de cotitură” în lupta împotriva pandemiei şi luna decembrie să poată fi ”suportabilă”, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Totodată, Merkel a avertizat că sistemul sanitar se apropie tot mai mult de limitele sale umane şi structurale, lucru pe care niciun guvern nu-l poate permite.

”Stă în mâinile fiecăruia dintre noi să facem din această lună noiembrie succesul nostru comun, pentru a ajunge la un punct de cotitură”, a spus şefa guvernului de la Berlin la o conferinţă de presă. ”Dacă în următoarele patru săptămâni reuşim să încetinim circulaţia virusului, atunci vom avea o lună decembrie suportabilă”, a adăugat Merkel, potrivit sursei citate.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate