luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEMinistrul Sănătății: Medicii de familie vor fi consultați cu privire la distribuirea...

Ministrul Sănătății: Medicii de familie vor fi consultați cu privire la distribuirea pastilelor de iodură de potasiu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a declarat vineri, la Iași, că va avea o consultare cu medicii de familie privind distribuția pastilelor cu iodură de potasiu și a adăugat că medicii, indiferent de specializarea pe care o au, trebuie să își protejeze pacienții, conform Agerpres.

„Suntem într-o perioadă dificilă pentru toată lumea. Cred că avem o responsabilitate profesională cu toții, fie că suntem medici de familie, fie că suntem medici de orice altă specialitate, fie că suntem administratorii sistemului de sănătate.

Înțeleg că dânșii au o activitate extrem de intensă în ceea ce privește consultațiile pe care le acordă zilnic pacienților, și chiar au făcut acest lucru și la distanță în perioada pandemiei, dar cred că atunci când este vorba despre un interes de sănătate publică necesită un efort în plus din partea tuturor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sigur că îi vom consulta. Noi avem totuși o răspundere, și dânșii au răspundere pentru pacienții care sunt pe listele lor. Această răspundere pe care o avem pentru protejarea sănătății lor este generală. Nu este doar a administratorilor sistemului de sănătate, ci și a medicilor. Suntem medici și trebuie să încercăm să ne protejăm pacienții”, a spus ministrul Rafila.

Fabrica Antibiotice Iași a produs 30 de milioane de comprimate cu iodură de potasiu. Marea majoritate a acestora au fost distribuite deja către depozitele direcțiilor de sănătate publică din țară, urmând ca să fie oferite în mod gratuit populației doar în situații de criză determinate de un incident nuclear.

Ministrul Rafila a subliniat că iodura de potasiu trebuie luată doar în cazul unei recomandări din partea medicilor și autorităților, într-un anumit moment.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„[Antibiotice Iași] deja au distribuit la direcțiile de sănătate publică cea mai mare parte a producției de iodură de potasiu, 90%. Mai sunt patru județe în care trebuie distribuită. Noi ne organizăm la Ministerul Sănătății.

Încercăm să găsim cea mai bună soluție încât aceste medicamente să ajungă cât mai repede la populație, dar în condițiile unei campanii de informare asupra modului de utilizare, asupra modului de păstrare, o campanie publică de interes public”, a declarat Alexandru Rafila joi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE