vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEMinistrul Sănătății din Germania, acuzat de experți că bagă spaima în populație....

Ministrul Sănătății din Germania, acuzat de experți că bagă spaima în populație. El a declarat că urmează o variantă „mortală” a virusului Covid

Experții în sănătate publică l-au criticat dur pe ministrul Sănătății al Germaniei, Karl Lauterbach, după ce acesta a susținut public că urmează o „variantă mortală” a virusului Covid, care ar putea lovi din plin Germania, chiar din toamna acestui an, informează cotidianul german Bild.

Potrivit specialiștilor, afirmațiile lui Lauterbach sunt de natură să inducă panică în rândul populației, mai ales că nu sunt susținute științific de nicio probă.

„Termenul variantă mortală este neştiinţific şi induce nesiguranţă în rândul populaţiei”, a declarat specialistul în virusologie Jonas Schmidt-Chanasit, pentru sursa citată.

Experții în virusologie spun că formele mortale ale virusului sunt greu de anticipat, iar preocuparea ministrului Sănătății ar trebui să fie valul de viroze specifice senzonului toamnă-iarnă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Virusologii susțin că varianta Omicron a virusului Covid s-a dovedit a fi, de fapt, mai puțin severă, provocând mult mai puține decese decât Delta. Astfel, în opinia lor, nu este adecvat să te pronunți la evoluția unei tulpini, fără a avea date concrete susținute de laborator.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății(OMS) nu a dorit să declare încheiată pandemia de Covid și a susținut că statele trebuie să fie precaute, în continuare.

Numărul cazurilor de Covid este în scădere la nivel global, OMS a raportat în ultima săptămână, aproape 16 milioane de cazuri noi şi sub 75.000 de decese.

Germania a relaxat restricțiile Covid la începutul lunii martie ac.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE