joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEMinistrul Sănătății: Dacă România va primi în septembrie un ser anti-Covid adaptat...

Ministrul Sănătății: Dacă România va primi în septembrie un ser anti-Covid adaptat noii tulpini, vaccinarea se va face medicii de familie sau la spitale. Nu are rost să fie deschise centre de vaccinare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că dacă România va primi în luna septembrie a acestui an un ser anti-Covid adaptat noii tulpini circulante a virusului, vaccinarea se va face în cadrul unui sistem mixt: la medicii de familie sau la unele spitale, informează news.ro.

Întrebat luni, într-o conferință de presă, dacă în România vor fi redeschise centrele de vaccinare anti-Covid în situația în care, din luna septembrie, va fi livrat un ser adaptat noii tulpini circulante, ministrul Sănătății a arătat că se va pune în aplicare un sistem mixt, în care vaccinarea se va face la medicii de familie și în unele spitale.

„Încercăm o soluție mixtă. Vom menține, clar, vaccinarea la medicii de familie și cel puțin în orașele mari, unde există spitale importante, spitale de boli infecțioase, să putem să avem și centre de vaccinare la nivelul unităților medicale altele decât medicii de familie”, a afirmat Rafila.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a precizat că nu are rost să fie deschise centre de vaccinare în care „cinci angajați așteaptă să vină două persoane în fiecare zi să se vaccineze”. El a făcut din nou apel la protecția personală: utilizarea măștii, igiena mâinilor, aerisirea spațiilor. În ceea ce privește vaccinarea, el spune că „cei care nu s-au vaccinat deloc se pot vaccina”.

„Pentru doza a patra, care protejează persoanele vulnerabile, punctul meu de vedere este că ar fi bine să utilizăm un vaccin care oferă într-adevăr protecție și lucrul ăsta ar putea fi făcut începând cu luna septembrie”, adaugă ministrul.

Recent, ministrul a admis faptul că vaccinul anti-Covid-19 nu mai este eficient. Acesta a precizat că serul ar fi fost eficient în primul an de utilizare.

„Este clar că vaccinul care a fost într-adevăr în primul an de utilizare a fost eficient, a oprit transmiterea, viața a reintrat în normal. Deci există niște câștiguri mari, evidente ale vaccinării.

Asta nu înseamnă că în momentul de față, când el nu mai este eficient, trebuie să spunem că este eficient. Eu nu pot să mint și n-am niciun fel de motiv. Lucrul ăsta nu favorizează vaccinarea”, argumentează ministrul.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate