ACTUALITATEMinistrul Sănătății: Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie, este o...

Ministrul Sănătății: Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie, este o creștere fără precedent

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni, la Ploiești, că finanțarea medicinei de familie a crescut cu 22%, fiind o creștere „fără precedent”, acesta subliniind importanța medicinei de familie în reducerea presiunii pe spitale, conform Agerpres.

„Noi am făcut un pas extrem de important, sper ca medicii de familie să îl aprecieze și să încerce să răspundă acestui lucru în mod pozitiv. Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie, este o creștere fără precedent, tocmai ca să arătăm interesul și să venim în sprijinul acestei categorii profesionale.

În cadrul preocupării pe care o avem în mod constant – și ar trebui să reprezinte una dintre principalele linii strategice pentru perioada următoare care nu înseamnă anul viitor, ci înseamnă următorii 10 ani – medicina de familie trebuie să ofere într-adevăr servicii de sănătate și ei trebuie să reprezinte atât partea care realizează serviciile medicale preventive, cât și o bună parte din cele curative, încât presiunea pe sistemul medical spitalicesc să fie mai mică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Lucrul ăsta se întâmplă în toată lumea, duce la ani de viață sănătoasă dacă se face într-adevăr prevenție, screening pentru diverse afecțiuni, pe de o parte, iar pe de altă parte permite funcționarea și finanțarea sistemului de asistență medicală spitalicească”, a spus ministrul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...