luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEMinistrul Muncii nu este de acord cu reducerea CAS. Aplicarea acestei măsuri...

Ministrul Muncii nu este de acord cu reducerea CAS. Aplicarea acestei măsuri ar însemna 300 de lei în plus la salariile românilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că reducerea contribuției pentru CAS cu 5%, de la 25% la 20%, propunere venită din partea PNL, nu ar fi deloc sustenabilă pentru România. Oficialul Guvernului a explicat că o astfel de măsură ar însemna, de fapt, un deficit al fondului de pensii(Pilonul I), potrivit Hotnews.

Budăi spune că nu este un dezacord politic, ci doar și-a exprimat punctul de vedere, în calitate de specialist.

„Nu susțin această inițiativă exact din motivele enunțate anterior – că acel transfer către Pilonul II va vitregi de o sumă de bani Pilonul I și nu cred că este momentul acum să vitregim suplimentar Pilonul I de pensii cu o altă reducere, dar repet este o decizie politică, eu v-am spus părerea mea personală.”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Pe de altă parte, PNL a explicat această inițiativă legislativă. Liberalii spun că impactul ar fi direct asupra salariilor românilor. Reducerea CAS cu 5% ar aduce în plus 317 de lei la salariul net. Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaților, miercuri, 16 martie, urmând să fie supus dezbaterii în ședința coaliției de guvernare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Guvernul a făcut schimbări majore și în ce privește fondul de pensii private. Miercuri, 16 martie,  adoptat Ordonanța de Urgență care prevede creșterea cotei de contribuție la Pilonul II de pensii cu un punct procentual de la 3,75%, cât este în prezent, la la 4,75%. Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2024.

 

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate