sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEMinistrul Muncii nu este de acord cu reducerea CAS. Aplicarea acestei măsuri...

Ministrul Muncii nu este de acord cu reducerea CAS. Aplicarea acestei măsuri ar însemna 300 de lei în plus la salariile românilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că reducerea contribuției pentru CAS cu 5%, de la 25% la 20%, propunere venită din partea PNL, nu ar fi deloc sustenabilă pentru România. Oficialul Guvernului a explicat că o astfel de măsură ar însemna, de fapt, un deficit al fondului de pensii(Pilonul I), potrivit Hotnews.

Budăi spune că nu este un dezacord politic, ci doar și-a exprimat punctul de vedere, în calitate de specialist.

„Nu susțin această inițiativă exact din motivele enunțate anterior – că acel transfer către Pilonul II va vitregi de o sumă de bani Pilonul I și nu cred că este momentul acum să vitregim suplimentar Pilonul I de pensii cu o altă reducere, dar repet este o decizie politică, eu v-am spus părerea mea personală.”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Pe de altă parte, PNL a explicat această inițiativă legislativă. Liberalii spun că impactul ar fi direct asupra salariilor românilor. Reducerea CAS cu 5% ar aduce în plus 317 de lei la salariul net. Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaților, miercuri, 16 martie, urmând să fie supus dezbaterii în ședința coaliției de guvernare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Guvernul a făcut schimbări majore și în ce privește fondul de pensii private. Miercuri, 16 martie,  adoptat Ordonanța de Urgență care prevede creșterea cotei de contribuție la Pilonul II de pensii cu un punct procentual de la 3,75%, cât este în prezent, la la 4,75%. Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2024.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE