vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEMinistrul Muncii anunță sprijin financiar pentru companiile românești care au pierderi din...

Ministrul Muncii anunță sprijin financiar pentru companiile românești care au pierderi din cauza războiului din Ucraina

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că toate companiile românești care au întrerupt relațiile comerciale cu Rusia din cauza războiului cu Ucraina ar putea beneficia de ajutor financiar special.

Oficialul Guvernului a dat asigurări că va iniția un proiect de lege în acest sens. Mai exact, se dorește ca angajatorii și angajații să nu fie afectați, însă, ministrul Budăi nu a explicat  schema concretă de susținere a companiilor românești. Sunt vizate firmele care auu capital rusesc, care au derulat parteneriate cu Rusia și care folosesc materie primă din Ucraina.

„Vrem să pregătim o măsură de protecție socială, care se adresează atât angajaților cât și angajatorilor, cu o schemă puțin diferită de ceea ce s-a întâmplat în cadrul pandemiei de COVID-19, dar pe care o voi prezenta mai întâi în cadrul coaliției politice și atunci când va fi soluția finală o vezi afla”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budai, potrivit Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministrul Budăi susține că schema de ajutor financiar pentru companiile românești afectate de războiul Rusia-Ucraina ar putea fi valabilă până la sfârșitul anului curent, cu posibilitatea de prelungire.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În România, sunt 477 de companii care au în structura acționariatului cetățeni de origine rusă și 773 de companii care au în structura acționariatului cetățeni de origine ucraineană, potrivit unei analize a platformei termene.ro, notează Hotnews.

Comisia Europeană a decis să aplice sancțiuni drastice Rusiei, ca răspuns la atacul Ucrainei. Mai multe bănci rusești cu activitate în statele europene au activitatea suspendată, sunt sistate exporturile, dar și tranzacționarea criptomonedelor.

„Vom retrage Rusiei statutul celei mai favorizate naţiuni pe pieţele internaţionale. Acest lucru va conduce la anularea beneficiilor importante de care Rusia se bucură în calitatea de membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).  Vom suspenda şi drepturile Rusiei de apartenenţă la principalele instituţii financiare multilaterale, inclusiv în Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială”, a transmis Comisia Europeană, potrivit Antena3.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns în cea de-a 19-a zi, iar până acum cele două state nu au ajuns la un „compromis” pentru pace.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE