duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEMinistrul Mediului anunță controale la barajele de acumulare din țară, în contextul...

Ministrul Mediului anunță controale la barajele de acumulare din țară, în contextul avarierii barajului de la Roșia Montană

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat că vor fi efectuate controale de specialitate la peste 2000 de bazine de acumulare din întreaga țară, în contexul problemelor apărute la Roșia Montană, unde digul lacului de acumulare Tăul Mare s-a fisurat în urma ploilor din ultima vreme, informează stirileprotv.ro.

Decizia ministrului mediului vine în contextul avarierii barajului de la Roșia Montană, în urma ploilor relativ abundente care au cauzat fisurarea unui dig. În ritmul actual, există posibilitatea ca în cel puțin 5 zile autoritățile să poată reduce cu 5 metri nivelul apei, astfel încât orice pericol să fie îndepărtat.

Conform datelor prezentate de către ministrul Mediului, la nivel naţional există 2.095 de baraje încadrate în categoriile C şi D, respectiv de categorie mică şi de dimensiuni identice cu cel de la Roşia Montană.

„Am făcut o estimare a timpului în care putem să verificăm cele 2.095 de baraje de categoria C şi D, în ţară. Vom avea zeci de echipe de control de la “Apele Române”, care vor fi formate dintr-o persoană de la Inspecţie şi o persoană de la Exploatare. Trebuie ştiut faptul că din cele 2.095 de baraje, 318 sunt la ANAR, iar celelalte sunt la autorităţile publice locale sau au proprietate incertă, fiind pe terenuri retrocedate sau aflate în litigiu. Majoritatea lor sunt de categorie mică, dar sunt şi unele de dimensiuni cum este barajul de la Roşia Montană (…) La nivelul “Apelor Române”, 18 din cele 300 şi ceva de baraje de categoria C şi D sunt în curs de autorizare. Celelalte, în număr de 912, sunt la autorităţile publice locale şi se află în diverse stadii de autorizare sau fără autorizaţii, mai ales cele care sunt de mică capacitate”, a menţionat Barna Tanczos pentru stirileprotv.ro.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate