ACTUALITATEMinistrul Justiției din Polonia acuză Uniunea Europeană și pe Angela Merkel că...

Ministrul Justiției din Polonia acuză Uniunea Europeană și pe Angela Merkel că sunt responsabili de „crearea monstrului care azi ucide femei și copii în Ucraina“

Ministrul Justiției din Polonia, Zbigniew Ziobro, acuză Uniunea Europeană și pe fostul cancelar german Angela Merkel că „au construit“ puterea președintelui rus Vladimir Putin, într-un interviu publicat luni de săptămânalul polonez de dreapta Do Rzeczy, transmite EFE.

Ziobro a spus că Merkel este „personal responsabilă“ în „crearea monstrului care astăzi ucide femei și copii în Ucraina“ și a denunțat faptul că, „atunci când Putin practica terorismul de stat, (Merkel și Putin) construiau împreună gazoductul Nord Stream“, suspendat în prezent, prin care urma să se furnizeze gaz din Rusia în Germania, ocolind Ucraina, și pe care Varșovia l-a calificat în trecut drept „nefast“.

În ceea ce privește actualul guvern german, Ziobro a apreciat că „și poziția cancelarului (Olaf) Scholz lasă mult de dorit“.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În opinia lui Ziobro, Uniunea Europeană „a construit“ puterea președintelui rus care, spune el, „se teme de NATO, în interiorul căreia există obligații militare reale“, deoarece „este un bandit, iar un bandit se teme întotdeauna de cel mai puternic“.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Politicianul polonez a mai susținut că „absența unei decizii a Bruxellesului de a debloca fondurile de relansare economică destinate Poloniei îl ajută pe Putin“.

Comisia Europeană menține blocate fondurile de relansare economică pentru Polonia – în total 36 de miliarde de euro – până când această țară va întreprinde mai multe reforme care să garanteze independența sistemului său judiciar, amintește EFE.

În interviu, Ziobro a mai declarat că președintele rus „se joacă cu Uniunea Europeană fără să fie pedepsit“ și a tras concluzia că UE a contribuit în mare măsură la consolidarea „poziției de putere“ a liderului de la Kremlin cu „chestiunea rușinoasă“ a blocării fondurilor, ceea ce reprezintă „un triumf pentru Putin“.

Acum, „poate că interesul pentru securitate și problema refugiaților vor impulsiona temporar Bruxellesul să-și schimbe politica“, și-a exprimat el speranța, conform Agerpres.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate