duminică, noiembrie 3, 2024
ACTUALITATEMinistrul francez al Educației propune oficial eliminarea telefoanelor în școli: Sunt...

Ministrul francez al Educației propune oficial eliminarea telefoanelor în școli: Sunt mulți elevi care se uită în pauză, se filmează, iar asta creează perturbări sau distrageri

Ministrul francez al Educației, Nicole Belloubet, a propus oficial ca elevii de gimnaziu să își lase telefoanele la intrarea în școli și să le recupereze la finalul programului, măsura fiind menită dă reducă impactul pe care rețelele sociale îl au asupra tinerilor la orele de cursuri și în general, atunci când device-urile nu sunt folosite în scopuri educaționale, informează BFM Tv, conform Edupedu.

„Este adevărat că în principiu telefoanele mobile sunt interzise astăzi (în școli – n.red.), dar în realitate sunt mulți elevi care au telefoanele mobile cu ei, care se uită în timpul pauzelor, care se filmează, etc. Iar toate astea creează perturbări sau distrageri. Și atunci aș vrea ca în timpul școlii să existe o adevărată pauză digitală, ca să ne putem dedica altor activități care constau pur și simplu în a vorbi unul cu celălalt, în a citi, a se asculta unul pe celălalt, a gândi. Mi se pare că este important să avem o perioadă fără activitate digitală”, a declarat ministrul francez al Educației, Nicole Belloubet, într-un mesaj video publicat de Brut.

De asemenea, Nicole Belloubet a precizat că „sunt mai multe moduri de a o face. Fie efectiv elevii nu vin cu telefoanele la școală, ceea ce până la urmă se poate întâmpla, fie, dacă vin cu telefoanele, putem să ne gândit la un fel de dulap unde să lase telefoanele. Spun mereu că este ceea ce facem când mergem la Consiliul de Miniștri: nu avem dreptul să intrăm cu telefoanele mobile în sala Consiliului. Le lăsăm la intrare, le recuperăm la ieșire, și credința mea este că asta funcționează”.

Deși telefoanele mobile sunt deja interzise în învățământul secundar, elevii continuă să le aibă la ei, spune ministrul francez al educației, conform sursei citate. Belloubet consideră că impactul rețelelor de socializare asupra tinerilor este „absolut dramatic”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Le-au trebuit DECENII. Doar ca să gândească.

    Dragă Ema, oare pierderea proprietăților din Africa (în favoarea Rusiei, bârfesc americanii) să fi convins Franța că va trebui să se lase de „Pedagogie” prin școli dacă nu vrea să moară de foame ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE