EDUCAȚIEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține școala fizică: Eu am fost astăzi în...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține școala fizică: Eu am fost astăzi în mai multe grădinițe, am văzut bucuria copiilor. Cum să te joci cu ei online? În clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus, luni seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că cei mici merg la școală și în scenariul roșu pentru că în învățământul primar și la grădiniță este cel mai greu de imaginat cum se face predarea online.

Luni, 8 februarie, a marcat revenirea unei mari părți din elevi la școala fizică.

„Eu am fost astăzi în mai multe grădinițe, am văzut bucuria copiilor. Cum să te joci cu ei online? În clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, sunt 167.000 de copii în clasa pregătitoare și 168.000 de copii în clasa întâi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„De aceea am prioritizat grădinițele și învățământul primar. În Europa, din cele 27 de state în momentul acesta doar trei state nu au deschis grădinițele și învățământul primar, toți au redeschis sau unii nu au închis deloc”, a afirmat ministrul.

Un alt motiv invocat de Cîmpeanu este că, cel puțin până la apariția noii tulpini, cei mici erau mai puțin vulnerabili.

După prima zi de școală, Cîmpeanu a estimat prezența la învățământul primar „undeva până la 80%”, în timp ce pentru cei mari este mai slabă.

În ce privește universitățile, ministrul a declarat că are marți o întâlnire cu rectorii, iar recomandarea sa a fost ca studenții să fie anunțați cu cel puțin 7 zile înainte de deschiderea sau nu a universităților.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...