ACTUALITATEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prevede că în octombrie vor începe cursurile online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prevede că în octombrie vor începe cursurile online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, dacă tendința actuală de creștere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 se păstrează, în luna octombrie ar putea fi atins pragul de șase cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori, când școlile din acea localitate vor trece în online.

„Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcționare a școlilor – n.r.). În București suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creștere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, joi seara.

Ministrul Educației a precizat că în 13 septembrie toate unitățile de învățământ vor deschide anul școlar cu prezență fizică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate școlile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate școlile se vor deschide cu prezență fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezență fizică creșele şi grădinițele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toții să nu ajungem în acea situație, dar suntem obligați să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marți sau miercuri, 1 septembrie”, a detaliat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a adăugat că s-au discutat scenarii şi pentru momentul când pragul de şase la mie va fi depășit.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Vom lua în considerare scenariul în care în localitatea respectivă se va depăși pragul de 6 la mie. În această situație, creșele şi grădinițele vor putea rămâne deschise pentru preşcolari cu măsuri complementare de siguranță sanitară, însă şi la solicitarea Consiliului National al Elevilor, toţi elevii ar urma să intre în online. O altă ipoteză a fost aceea de a permite elevilor vaccinaţi, de la clasa a VII-a, până la a XII-a să poată merge la şcoală. Această variantă a ieşit din calcul. Deci peste 6 la mie doar creşele şi grădiniţele şi vom discuta de învățământul special”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că ia în calcul trecerea la școală online doar pentru copiii nevaccinați dacă rata de infectare trece de 6 la mie.

Tot anterior, Ministrul Sorin Cîmpeanu anunțase că profesorii nevaccinați care nu se testează vor fi obligați să stea acasă, dacă incidența depășește 6 la mie.

Un barometru realizat de către un cadru didactic printre 1245 de elevi din întreaga țară a relevat că majoritatea copiilor reclamă probleme după „stagiul” de școală online.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...