ACTUALITATEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre viitorul an școlar: Școala se va face...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre viitorul an școlar: Școala se va face cu prezență fizică. E posibilă testarea profesorilor înainte de intrarea la ore

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune viitorul an școlar se va desfășura cu prezența fizică la ore și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

„Am anunțat deja că școala va fi cu prezență fizică. De asemenea, pentru că pandemia din păcate nu s-a încheiat, este nevoie de respectarea regulilor de protecție sanitară, de la respectarea regulilor de igienă la aerisirea spațiilor de învățământ și din păcate încă este nevoie de purtarea măștii de protecție. Aceste reguli de protecție sanitară se vor respecta în continuare. (….) Setul de măsuri este cât se poate de clar. Celebrele panouri de plexiglas și-au dovedit inutilitatea. Și alte măsuri și-au dovedit, de asemenea, inutilitatea. Regulile sunt clare: respectarea regulilor de igienă, aerisire spații de învățământ, distanțare adecvată și purtarea măștii de protecție”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

El a vorbit și despre posibilitatea ca profesorii să fie testați înainte de intrarea la ore.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„E posibil. Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli. (…) Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. Am spus că aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care e îndreptățit să propună astfel de măsuri. (…) Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a mai adăugat Ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a declarat că pierderile suferite de elevi în pandemie se pot recupera în timp, cu condiția ca școala să nu mai fie întreruptă.

„În programul de educație remedială pe care l-am promovat și pe care îl susțin s-au înscris mai puțin de 250.000 de elevi. Înscrierea a fost voluntară. S-au înscris acei elevi care au considerat că au suferit pierderi. În opinia mea, la cei aproape 3 milioane de elevi, marea, marea majoritate au suferit pierderi pe perioada predării online în perioada de criză. Aceste pierderi se pot recupera doar în timp. Se pot recupera cu condiția ca școala să nu mai fie întreruptă. Se pot recupera – și Ministerul Educației a propus continuarea finanțării programului de ore remediale pe parcursul întregului an școlar viitor. Dar elevi care au terminat învățământul liceal nu vor mai avea, știți foarte bine, șansa recuperării acestor pierderi, decât, eventual, prin eforturi proprii și prin eforturi făcute din perspectiva calității de student”, a mai completat oficialul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. virusul aproape a dispărut.

    avem 120 de infectări cu 0 decese.

    economia e in cădere liberă prin supraindatorare și inflație pauperizantă masivă cu prețuri cre cresc cu 30%…

    totuși Guvernul fascist al fanaticilor progresiști se ocupă ba de sexualizarea minorilor, ba de agresiunea impotriva cetățenilor prin vaccinare expeirmentală pentru un ipotetic val 4 cu vaccinuri care nici măcar NU acoperă așa zisa variantă Delta.

    Acești guvernanți NU mai reprezintă poporul și cetățeanul ci sunt executanții unor agende globale decise planetar: sexualizarea minorilor prin indoctrinare și vaccinarea experimentală , decise de ONU și OMS, care joacă rol de guvern mondial care se substituie guvernelor legitimate democratic prin vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT