EDUCAȚIEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că se amână orice decizie cu privire...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că se amână orice decizie cu privire la comasarea istoriei și geografiei la liceu. S-au primit peste 10.000 de modificări la planurile cadru

Domnul Ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă se comasează istoria cu geografia la liceu, a răspuns că nu, dar a explicat faptul că au fost peste 10.000 de modificări propuse la propunerile de planuri Cadru pentru învățământ, lansate în dezbatere publică.

„Dacă se referă la comasarea fizică [a istoriei cu geografia], adică din două ore să rezulte una, nu, asta nu se va întâmpla. Dacă se referă la planurile cadru de liceu, care au fost lansate în dezbatere publică vreau să vă spun că am depășit 10.000 de propuneri de modificare.

Aceste planuri cadru care înseamnă lista de discipline și numărul de ore aferente pentru clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a au fost realizate anul trecut, au fost lansate în dezbatere publică de îndată ce mi-am preluat mandatul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Numărul de propuneri de modificare a fost atât de mare încât practic nimănui nu-i convin, am impresia că nu mai plac nici măcar celor care le-au făcut, sau celor care le-au validat. Și atunci poate e momentul să luăm o mică pauză și să ne mai gândim un pic. Deci dacă luăm o pauză, înseamnă că nu se comasează nimic.”, a declarat domnul Cîmpeanu, conform edupedu.ro.

Dacă adoptarea lor va fi amânată, elevii care intră în toamnă în clasa a IX-a ar face ore după vechile planuri cadru. Se va întrerupe astfel ciclul actual de schimbare curriculară început în 2012, ajuns acum la clasa a VIII-a.

Planurile cadru propuse au fost foarte criticate, inclusiv de Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop. Profesoara Rucsandra Cioc, a transmis un apel public în acest sens, pe siteul R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...