ACTUALITATEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că nu ar fi nevoie de solicitarea...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că nu ar fi nevoie de solicitarea de acorduri din partea părinţilor pentru folosirea în şcoli a testelor cu probe din salivă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea să introducă testele cu probe din salivă în școli, în scopul identificării infecției cu virusul SARS-CoV-2.

El spune că nu ar fi nevoie de acordul părinților pentru așa ceva, deoarece ar fi o „măsură de screening”. „Nu cred că pentru această măsură de screening, care nu este un act medical, e nevoie de formulare de acord. Este pur şi simplu prelevarea unui strop de salivă”, afirmă ministrul, anunță news.ro.

„E o măsură de screening, nu cred că pentru această măsură de screening, care nu este un act medical, e nevoie de formulare de acord. Este pur şi simplu prelevarea unui strop de salivă. Nu cred că trebuie să exagerăm în cazul ăsta. Există aceste teste utilizate în mai multe state europene, este adevărat, nu este un test omologat la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, dar este un test omologat la nivelul unor agenţii naţionale, precum cele din Franţa sau Austria”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, într-o intervenţie la B1 Tv.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform acestuia, rezultatul testului din salivă trebuie confirmat printr-un test antigen sau RT-PCR.

Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis în unanimitate, miercuri, adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

Aceasta vine după ce tot acest grup a decis ca școala să nu se mai închidă, indiferent de rata de incidență.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. NU ACCEPTATI ASEMENEA TARG CU DIAVOLUL ! TESTE DE SALIVA FALSE PENTRU A NE LUA COPIII! DE UNDE STITI CA “TESTELE” MAJORITATEA FACUTE IN CHINA NU SUNT DEJA INFECTATE CU “CEVA”? ATI VAZUT CUM SE FABRICA TESTE;E SI MASTILE? CUM LE CALCA IN PICIOARE PENTRU CA APOI SA LE BAGE “SIGILATE” IN PUNGI “STERILE”? DE UNDE STITI CE CONTIN ACELE BETE SAU TESTE? POT CONTINE ORICE BACTERIE SI SA VA NENOROCITI SI VOI SI COPIII VOSTRI ! CAND VETI INTELEGE CA GUVERNUL VREA SA VA CONTROLEZE SI APOI SA NE UCIDA ? IAR MEDICII NU MAI SUNT MEDICI CI SCLAVI M E N G E L E ?? CU SATANA NU NEGOCIEZI! SPUI DOAR NU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate