EDUCAȚIEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță o ipoteză: Cadrele didactice care nu sunt...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță o ipoteză: Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut marți, într-o conferință desfășurată la Ploiești, că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”. El a spus că această opțiune ridică probleme, „dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”, scrie edupedu.

El a spus că aceasta este doar o „ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele”, dar că presiunea e mare și „justificată”, fără să menționeze cine sunt organizațiile de părinți careu au făcut aceste presiuni.

„Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare – vă anunț! – din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Deci sunt din ce în ce mai mulți acei părinți. Sigur, există probleme, de confidențialitate a actului medical, foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”, a completat el.

Ministrul a mai spus, în cadrul aceluiași eveniment:

„Vaccinarea este voluntară, însă niște consecințe, niște deferențe s-ar putea să existe pentru că e vorba de drepturile noastre versus drepturile altora, drepturile elevilor, dreptul la sănătate, e mai complicată discuția. Aș vrea să vă spun însă că atunci când am insistat mult pe centre de vaccinare dedicate personalului din învățământ, personal am avut o îngrijorare că odată ce am insistat pentru asta, ce ne facem dacă dăm dovadă în sistemul de educație de lipsă de responsabilitate și din 60.000 de persoane care au spus că doresc să se vaccineze, o să se prezinte doar 35.000. Nu numai că această teamă a fost risipită, dar la finalul acestei etape aveam în centrele de vaccinare pentru profesori 64.000 care s-au prezentat”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

 1. Acest ministru fascist trebuie să plece.

  E inadmisibil ce fasciști există la PNL și PLUSR.

  Au ajuns toți slugile corporațiilor și vor să instaureze o dictatură medicală.

  Noroc că avem Constituție și la Tribunal vom lupta să dăm jos aceste măsuri discriminatorii!

 2. Cu care parinti ai vorbit,bai slugoiule!Eu am doi copii la scoala ,cu mine nu ai vorbit,si nu ma deranjeaza ca profesori care nu doresc sa se vaccineze predau copiilor mei in clasa.Esti un mincinos si o jigodie.Se pare ca de asta ati fost pusi in guvern,Care mai de care mai bestie si mai nemernic.

 3. Ministrul Campeanu este un “lup in blana de oaie”: el ramane fidel principiilor/ideilor globaliste/neomarxiste pe care le pune in aplicare intr-un ritm mai lent decat “vitezomanii” de la PLUSRi. Si-a dat seama ca populatia nu accepta “otrava” globalista/neomarxista atat de repede cum doreau PLUSRi-stii.
  Dar stati linistiti, destinatia este aceeasi.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...