marți, decembrie 10, 2024
ACTUALITATEMinistrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu: Trebuie sa revenim la valorile de acum...

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu: Trebuie sa revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a afirmat în cadrul unei emisiuni de la Digi24 că „Trebuie sa revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”, scrie Știripesurse.

El susține că în acest moment „ne aflăm în timpul unui război hibrid” și că România „se pregătește serios” pentru un eventual val de migranți din cauza unui posibil război în Ucraina.

Întrebat dacă ceea ce face președintele Vladimir Putin în Ucraina este o formă de „terorism de stat”, Vasile Dîncu a răspuns că „este o încercare de a reface fostul imperiu sovietic. (Putin – n,r.) Vrea să reconstruiască simbolic această regiune.”

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, că nu se pune problema trimiterii de soldaţi sau echipamente în Ucraina, pe agenda CSAT de astăzi fiind o analiză a impactului unui posibil conflict asupra României. Despre o reactivare a rezerviştilor, Vasile Dîncu a spus că este o procedură care se face în fiecare an, prin rotaţie, o formă de verificare a acestora. Întrebat care este cea mai mare ameninţare asupra populaţiei, în acest moment, între pandemie, război şi facturile de la energie, ministrul a spus că fiecare din aceste zone are gradul lui de periculozitate, însă, pentru populaţie, în acest moment, facturile sunt cele care afectează viaţa românilor, mai mult decât situaţia internaţională. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, la Institutul Cantacuzino, că pe agenda CSAT de astăzi se află impactul unui posibil conflict asupra României, atât impactul economic, privind rezilienţa generală a societîţii şi impactul asupra opiniei publice.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Vom propune o serie de măsuri, chiar dacă nu se pune problma unei intervenţii militare a NATO, indiferent de cea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecinţe în lanţ asupra securităţii zonei şi chiar asupra întregii Europe”, a mai spus ministrul, precizând că este vorba despre lanţul de aprovizionare cu energie, despre sistemul bancar şi altele. Despre anunţul Franţei privind prezenţa militarilor săi pe Flancul estic, Vasile Dîncu a spus: ”Există doar dorinţa aliaţilor de a fructifica acest plan de a aduce mai multe echipamente, în cazul unui conflict. Nu avem nici termene, dar există proceduri NATO, pentru toate aceste lucruri. În momentul în care va fi cazul, vom putea vorbi şi de proceduri, era vorba mai degrabă de declaraţii şi de proiecte viitoare”.

„Nu se pune problema de a trimite soldaţi sau echipamente în Ucraina”, a afirmat Vasile Dîncu, precizând că nici NATO nu poate să facă acest lucru, dizlocarea acestor trupe putând fi făcută doar dacă este ameninţată o ţară membră a NATO, iar în cazul Ucrainei nu e vorba de acest lucru. Despre reactivarea rezerviştilor, Vasile Dîncu a spus că acest lucru se face în fiercare an, prin rotaţie, fiind vorba doar de o verificare.

„Activarea rezerviştilor se face în fiecare an, prin rotaţie, este o formă de verificare pe care o facem şi în fiecare an sunt câteva mii de rezervişti care primesc ordin, şi e forma de a face un fel de inventar (..) În niciun caz nu s-a discutat în acest moment despre reactivarea rezerviştilor, nu suntem în această situaţie”, a spus el. Despre retragerea angajaţilor din ambasadele din Ucraina, Vasile Dâncu a spus că este o chestiune diplomatică pe care nu o poate interpreta.

„De regulă, când se face o retragere de misiuni diplomatice, se întâmplă concertat de ţările care se află acolo”, a spus ministrul Apărării, adăugând că vom vedea ce se va întâmpla în viitor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Pe el nu-l face nimeni rusofil, vai de “noi”… care dam etichete si doar atata… Mars din tara, voi strainilor de neam si credinta (ma refer la USR, PNL si la altii asemenea, nu la acest Dincu), care stiti numai sa dezbinati. Nu de Dincu vorbesc, dar imi aduse aminte de cei cocotati sus…
    O sa va linga cainii sangele neamului, caci pacatele impotriva poporului asa se platesc la Dumnezeu.
    Asa a profetit odinioara, Sfantul Ilie, lui Ahab, imparatul apostat si neamului sau, din tradatori de neam. Si asa s-a si intamplat, macar ca se pocaise o perioada. Asadar, nu ramane fapta nepedepsita; iar impotriva unui popor intreg si “a sufletului sau”, se plateste cu starpirea neamului. Nu o spun eu, o spune Cartea Sfanta.
    Eu nu-i blestem, dar nici nu mai am puterea sa spun “Dumnezeu sa-i ierte”. E treaba lor de acum inainte, ma voi ruga pentru cei ce sunt indecisi, sau cei ce sunt pe baricadele Adevarului, iar pe astia doar sa-i incetineasca Dumnezeu, sa le incurce planurile si sa-i faca sa se manance intre ei.

  2. 🙂

    Dvs., fiind chiar tânăruți, n-ați putea ști decât din povestirile străbunicilor ce poate scrie o presă liberă într-o democrație oarecare (originală au ba).

    Putin este pe YouTube (l-am revăzut chiar ieri) spunând că „partenerii” au apucături de Imperiu, exact ca … URSS (al cărui cetățean spune chiar el acolo că era, lăsând deoparte că era ofițer superior de securitate – probabil și membru PCUS – cu jurământ de credință corespunzător!). Adică Putin își dă cu stângu’-n dreptu’, nemaiștiind cu cine „votează”.

    Azi ne poate spune oricine că Putin vrea să recreeze URSS! 🙂 Asta în timp ce o grămadă de ruși care îl susțin pe Putin ne înjură pe toți (nerușii – din URSS or simpli „sateliți”), fiindcă URSS „ne-ar fi dus în spate”, iar noi ăștia toți le suntem astăzi nerecunoscători!

    Adică am uitat toți că Mihăilă Sergheievici (cunoscut publicului pentru reclamele sale publicitare, după pensionare) și-a „vândut posesiunile” (unele practic independente!) pentru a fi primit în „clubul” celor „respectabili”.

    🙂 Da, așa arată presa liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE