marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEMinistrul Apărării din Israel către soldați: În curând, veți vedea cum arată...

Ministrul Apărării din Israel către soldați: În curând, veți vedea cum arată Fâșia Gaza din interior

Ministrul Apărării din Israel a spus soldaților care stau la granița cu Fâșia Gaza că în curând vor primi ordinul de intrare în acest teritoriu.

„Acum vedeți Gaza de la depărtare, dar în curând o veți vedea din interior. Ordinul va veni”, le-a spus Yoav Galant (foto) membrilor Brigăzii Givati, anunță presa israeliană, citată de Sarajevo Times.

General-maiorul Yaron Finkelman, comandantul Comandamentului Sudic al Israelului, a spus că se așteaptă ca ofensiva din Gaza să fie „lungă și intensă”.

„Acest război ne-a fost impus de un inamic crud care ne-a făcut foarte mult rău, dar i-am oprit și acum le provocăm lovituri puternice”, a declarat Finkelman.

Ciocnirile în curs sunt cele mai mortale dintre cele cinci războaie din Gaza pentru ambele părți. Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat astăzi că 3.785 de palestinieni au fost uciși și aproape 12.500 au fost răniți în atacurile israeliene.

Peste 1.400 de oameni au fost uciși în Israel. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că familiile a 206 de persoane despre care se crede că au fost capturate de Hamas și duse în Gaza au fost notificate.

Trebuie amintit că luptele au început atunci când mișcarea palestiniană Hamas a lansat multiple atacuri surpriză pe 7 octombrie, care au inclus numeroase lansări de rachete și incursiuni în Israel pe uscat, pe mare și pe aer.

Hamas a spus că raidul a fost o răzbunare pentru raidurile anterioare asupra moscheii Al-Aqsa și o creștere a violenței din partea coloniștilor israelieni.

Ca răspuns, armata israeliană a lansat o operațiune împotriva țintelor Hamas în interiorul Fâșiei Gaza.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Și așa va fi! Israelul nu va pierde acest război, am mai spus-o, va fi schimbat radical și va rămâne. Apocalipsa cap 21. Nu vă așteptați totuși ca cei care conduc acum vor mai rămâne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE