vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATEMinisterul Sănătății susține că o școală din București a fost închisă după...

Ministerul Sănătății susține că o școală din București a fost închisă după ce au fost confirmate cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie. Vlad Voiculescu: Recomandăm prudență

Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă seara, că o școală din București a fost închisă după ce mai mulți angajați au fost testați pozitiv la infectarea cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

În comunicatul ministerului Sănătății nu se precizează despre ce școală este vorba, însă reamintim că școlile de stat sunt închise.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, potrivit comunicatului de presă.

În comunicat se precizează că mai multe persoane au fost depistate pozitiv la testul PCR.

„9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR.

Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2:

Pacientul lucrează la o școală din București. În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile. Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Măsuri luate de către Direcția de Sănătate Publică București:

Școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare. Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor”, se precizează în comunicat.

Autoritățile au anunțat, recent, că termenul probabil pentru redeschiderea școlilor este 8 februarie.

Reamintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat, vineri, menținerea restricțiilor în București, în pofida datelor furnizate de autorităţi, care indică o scădere a ratei de infectare sub 3 la mia de locuitori. după cum a relatat R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE